«Els projectes publicitats pel PSOE com a grans polítiques d’habitatge per a la ciutat són únicament fum i omplir titulars» assevera Ivorra. Membres del Grup municipal de Compromís han realitzat la consulta i seguiment dels «suposats» projectes per a la creació de 18 habitatges socials, i el resultat ha estat totalment decebedor.

Després de l’anunci, ara fa més d’un any, per part de l’alcalde socialista de la creació d’habitatges socials (10 a la zona Sant Mateu-Placeta Les Eres; 4 al carrer Casablanca i 4 al carrer Sant Joan) i del compromís fet per la seua part, «Tots els esforços es centraran en fer realitat aquestes iniciatives abans de que acabe el pròxim any 2019» així ho va publicitar Francés als mitjans de comunicació. A Compromís hem pogut comprovar que tot ha estat un engany.

A banda de la inacció del govern socialista, hem pogut verificar que un any després l’Ajuntament d’Alcoi encara no té la titularitat de tots els solars on pretenia construir les vivendes. Qüestió que ha confirmat la regidora Zamorano a preguntes de Compromís en un mitjà de comunicació aquest mateix matí. « És inadmissible que un any després el govern socialista estiga enganyant a la ciutadania amb l’anunci de uns habitatges que ni te projecte, ni pensa realitzar»

A més la setmana passada van saber que havia quedat desert el concurs per a la construcció d’habitatges en regim cooperativista. Aquest era un dels seus projectes estrela, que sumat a la construcció dels edificis ja comentats, el govern del PSOE va vendre com a novetat en la política d’habitatge i revitalització del centre.

A Compromís estem cansats de veure a membres del govern ensenyant plànols, infografies i projectes, que no es duen a terme mai. Que ha passat en la reforma de l’Àgora?, amb els projectes de l’Illa de Rodes?, amb les obres de teló del Principal? Amb les obres del carrer Sant Francesc i adjacents? Projectes que han venut a la ciutadania que tarden anys i anys a veure la llum.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi