Al passat ple de març, es va viure un dels moments més autocràtics en democràcia a Alcoi. Davant la moció presentada per Compromís demanant la creació d’un espai de consens a semblança de la mesa del Centre, on pogueren seure els diferents sectors implicats l’econòmic, partits polítics, veïns i la Universitat Politècnica amb la finalitat de definir, consensuar l’ús, funcionalitat i el futur del projecte de Rodes. L’alcalde Toni Frances va anunciar malgrat que el punt estava a l’ordre del dia com a moció, no acceptaria la decisió del plenari.

Per al portaveu de Compromís «Al ple poguérem veure el tarannà autoritari i autocràtic dels socialistes alcoians. Amb aquest fet ens deixa clar que el govern socialista no té, ni ha tingut cap intenció en donar participació ni als partits polítics, ni a la societat, ni als sectors productius a l’hora de concretar el futur de Rodes».

El divendres l’Alcalde va vetar una moció, un fet gravíssim en democràcia. Una moció que no es diferència res amb altres presentades i acceptades com la Mesa del Centre, el Consell Econòmic i Social o l’Observatori de l’habitatge.

«Açò ens fa pensar que el govern socialista o bé, no té res per al projecte de Rodes i ens està venent fum o el que és pitjor, vol amagar alguna cosa no permeten que la ciutadania fiscalitze el projecte».

Des de Compromís tornarem a presentar la moció amb tots els beneplàcits legals perquè Francés no retalle la democràcia a Alcoi.

«Sembla que per als socialistes la democràcia és bona si beneficia els seus interessos, per contra els apareixen tics autoritaris, mai vistos a Alcoi, si se’ls vol fiscalitzar » finalitza Ivorra.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi