El portaveu de Compromís proposa al govern la sol·licitud de l’1´5 % cultural per a rehabilitar el centre històric.

«A Compromís hem defensat activament polítiques per a regenerar el centre, ho vam fer amb la redacció del Pla d’Acció Comercial, impulsant la creació de la mesa del centre i la col·laborant en la redacció del Pla Estratègic del Centre. Sempre amb la vista en les tres potes essencials per a una recuperació real del Centre, la recuperació d’habitants, la millora de serveis i comerç i la lluita contra la inseguretat. Si alguna d’aquestes potes manca, les altres dos no podran afiançar-se i tornarem al punt de partida» comenta el portaveu Ivorra.

L’arribada de diners, és imprescindible per a la rehabilitació del centre, aquest 1’5% cultural, que com a condició imprescindible dicta que ha de gastar-se en espais BIC, i per tant podria emprar-se per a millorar el Centre de la ciutat, ja que està catalogat així. A més a més, ja disposem d’altres fons com l’EDUSI, que es podrien destinar a aquesta finalitat.

«Aquesta és la proposta que Compromís volem fer a la mesa del centre, però sembla que la regidoria no té interès a convocar, malgrat aquest agreujament del problema» indica Ivorra.

El termini per a presentar la sol·licitud de l’1’5% finalitza el pròxim 12 de març i Alcoi no pot deixar passar l’oportunitat. La convocatòria deixa la possibilitat d’emprar els diners en rehabilitació edificis de titularitat privada d’interés, sempre que hi haja una cessió al municipi de mínim 50 anys, adquisició o reforma d’edificis municipals.

Aquesta seria bona opció de frenar la degradació d’edificis com l’antic asil del Camí (edifici modernista), l’antic col·legi de les Paules o el convent del carrer la Cordeta entre altres, i poder dotar el centre i a la ciutat de serveis necessaris. O la possibilitat d’adquirir habitatges de titularitat pública.

Des de Compromís estem disposats a arrimar el muscle i treballar a totes les institucions on estem representats amb la finalitat de trobar fons per a rehabilitar el Centre. Per la nostra part ja hem fet arribar la necessitat de la ciutat al nostre diputat Joan Baldoví, que recentment va fer una visita per comprovar de primera mà la problemàtica del Centre.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi