A Compromís tenim clar que la nostra tasca de control al govern passa per dos accions fonamentals, la primera és donar propostes que considerem òptimes per al bon funcionament de la nostra ciutat, i l’altra per suposat, controlar i fiscalitzar tot allò que el nostre govern fa amb els diners públics de la nostra ciutat.

El proper divendres 7 de febrer tindrem un nou plenari on, seguint la línia de les primeres accions, farem una moció en la que proposem una igualtat lingüística real, volem instar al Govern de la Generalitat que derogue la LUEV per tal d’aprovar una nova llei que garanteisca la igualtat real de la nostra llengua i per tant de la nostra cultura. Tal i com el Consell d’Europa anunciava recentment, la nostra llengua està en perill, i si continuem així, és molt probable que la 2050 només la parle el 10% de la població, per tant també demanem que, el govern municipal faça real la igualtat lingüística mitjançant la utilització del valencià a totes les publicacions i comunicacions, tant internes com externes.

Altra de les nostres propostes és demanar a l’Ajuntament d’Alcoi que inste a la Mancomunitat a assegurar i consolidar l’observatori antiaeri de la Serreta, restes de la Guerra Civil i que està a cavall entre tres termes municipals, per tal que puga ser visitable i quede com a vestigi de la nostra història.

En la línia del control al govern, volem saber per què els contenidors de la plaça Jaume el Conqueridor i Onofre Jordà no s’ha arreglat encara, els primes estan plens de brossa des de fa setmanes i aquests últims, plens d’aigua de les últimes pluges. Per altra banda, a la Beniata les obres de consolidació de la vessant a 2017 van instal·lar uns inclinòmetres. Aquesta vessant ha patit una solsida a causa del temporal Gloria, per tant volem saber les dades de l’inclinòmetre, si es confirma l’estabilitat de la vessant i si aquestes noves dades s’han informat a Demarcació de Carreteres, i també demanem explicacions de com ha caigut part del revestiment de la vessant de la Beniata a dos anys d’acabar l’obra.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi