Davant el tancament obligatori de l’oci nocturn s’han de buscar alternatives per tal que els locals puguen treballar de forma segura. I exigir que totes les terrasses complisquen la normativa.

La situació actual provocada per la COVID-19 ha fet que molts locals d’oci nocturn, hagen sigut obligats a tancar. Açò ha provocat una impossibilitat de treballar i per tant de poder fer front a les despeses diàries. Moltes associacions d’hostalers comencen a reivindicar els seus drets mentre que el govern estudia la possibilitat de donar algunes ajudes per fer front als lloguers. “Des de Compromís pensem que les ajudes estan molt bé però, que sobretot el més important és donar solucions per tal que la gent puga treballar i puga seguir facturant, la nostra economia ho necessita més que mai. És per aquesta raó que, a la pròxima reunió de Reactiva Alcoi des de Compromís proposarem que l’Ajuntament d’Alcoi done llicències temporals de bar o cafeteria a tots els establiments d’oci nocturn que ho sol·liciten per tal que puguen treballar amb les mateixes mesures i directrius que ho estan fent els bars i les cafeteries” declara la regidora de la formació.

Així mateix exigim a la regidoria de Sanitat i Salut Pública que vetlen pel compliment de les mesures i evitar així, situacions com les que estan donant-se a alguns llocs de la nostra localitat, com ara al barri de la Zona Nord, on hi ha terrasses que els responsables del local no netegen, creant un problema greu de salubritat per al veïnat, més enllà de la pandèmia actual, els veïns/es han trobat paneroles, “riuets enganxosos” i altres deixalles que agreugen la convivència, no respecten les mesures més bàsiques sanitàries més enllà de les noves normes de sanitat creades per la COVID.

Per tant, continua la regidora, si bé estem a favor de donar aquestes llicències temporals als locals per tal que puguen treballar i no estar tancats com ara mateix, també demanem que el govern controle que els locals, i sobretot les terrasses, seguisquen la normativa municipal per tal de poder tindre les terrasses obertes.

Guillem considera que “és important poder fomentar el treball entre aquells que ara mateix no poden obrir però, al mateix temps és important vetlar per la sanitat, i no només a aquests locals, també als que ja estan oberts i no estan complint amb les mesures sanitàries actuals”.


Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi