Al passat plenari del 4 de setembre el regidor de Salut Pública va presentar una simple nota interna per justificar la seua negativa a fer proves de la COVID19 als empleats municipals. Aquest fet es va produir en la discussió de la moció presentada per Compromís que sol·licitava allò que des de la conselleria recomana a les empreses, la realització de proves PCR a la reincorporació de les vacances.

El govern del PSOE no va acceptar la moció al·legant que els ajuntaments no eren competents i es basaven en una circular que enviava un assessor del gabinet de Conselleria.

Per a Ivorra «aquesta és una altra mostra de la desídia del govern de Toni Francès però, el que més ens preocupa és la intencionalitat d’enganyar a la resta de la corporació amb l’aparició d’aquest «paperet». Al plenari va arribar a dir que el que demanàvem era il·legal. Resulta que ajuntaments de totes les grandàries i colors han fet proves als seus treballadors com Alacant, Elx, La Vila, Xest, Ibi o Confrides. Potser hi ha ajuntaments actius i altres com l’alcoià apàtics».

«A més a més, ens volien fer callar amb una circular que escriu una persona sense cap competència a salut pública i que a més contradiu una resolució de Conselleria de Sanitat Universal, que recordem és gestionada pel PSOE. El problema no és que ens intenten prendre el pèl, sinó que ho facen jugant amb la salut dels treballadors/es públics, i a més recolzant-se en documents sense cap validesa» finalitza Ivorra.

La resolució del 17 de juliol de 2020 de la Conselleria de Sanitat, a l’apartat 3.19 especifica que la realització de les proves queda subjecta a la prescripció dels facultatius, sempre sota les directrius i instruccions de l’autoritat sanitària. A més a més, aquesta resolució va quedar prorrogada amb la resolució del 4 de setembre, aleshores el govern de Toni Francés sabia perfectament que allò que es demanava es podia fer. Llavors, per què ens diu mentides el govern del PSOE d’Alcoi? Per què no volen fer aquestes proves just ara que tornem de vacances i és la pitjor època de contagi? O és que tal vegada el govern no ha fet el seu deure i no sap quines són les seues competències?

Esperem que l’alcalde Toni Francés siga capaç d’assumir les errades i recule en aquesta mala decisió. El govern de Toni Francès està entrant en un terreny d’obscurantisme, enganys i mentides buscant el seu propi benefici, però que està perjudicant greument a les alcoianes i alcoians.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi