Compromís va proposar al govern local la concessió de llicències temporals de cafeteria als locals d’oci tancats per la COVID19 i encara no han solucionat res

Per a la regidora de Compromís Elisa Guillem, «el comportament del PSOE amb la problemàtica del tancament de locals d’oci demostra una falta d’interés per solucionar els problemes de la ciutat. Permetre obrir als pubs amb les mateixes condicions i horaris de les cafeteries, és la millor solució per afavorir que aquests empresaris/es puguen començar a facturar i per poder fer front a les seues despeses quotidianes. A més a més no requerir subvencions públiques que carreguen un pressupost saturat amb altres despeses. La solució la feu pública Compromís la setmana passada i a hores d’ara els socialistes encara no han fet res».

Aquesta solució -comenta la regidora Guillem- està fonamentada jurídicament i altres ajuntaments ja estan aplicant-la. Com que ‘…les condicions dels locals donada la seua habilitació per a funcionament com a pub no són menys restrictives que les exigibles per al seu funcionament com a cafeteria pel qual no es requereix adaptació del local per a la incorporació de noves mesures correctores no considerant necessària l’aportació de documentació addicional...’ Aquests ajuntaments concedeixen aquestes llicències temporals mentre duren les restriccions, però informant que no podran servir menjar i que han d’adaptar els seus horaris als propis de les cafeteries, i per descomptat amb l’obligatorietat de complir amb les normes COVID19 establides per a aquests locals».

A Compromís no entenem com des del govern socialista no es posen a treballar de valent per evitar que més empreses alcoianes hagen de tancar. Els empresaris/es de l’oci alcoià estan tancats des de fa temps i no se’ls aporta cap solució. Des de Compromís fem propostes, ens involucrem per solucionar els problemes dels alcoians, propostes poc costoses per a l’Ajuntament però sembla que el tarannà del PSOE no és el de dialogar i resoldre problemes, si més no, el de tirar la pilota a altres com aquest cas.


Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi