El govern de Toni Francés no fa difusió dels espectacles que es realitzen a Alcoi, mentre la ciutadania no sap que estan fent-se.

Aquesta setmana el Teatre Calderón obri les portes amb l’espectacle de dansa Amelia, després de fer un esforç grandíssim per tal d’adequar-se a la nova legalitat vigent amb totes les mesures de seguretat per la Covid. «La població ho sap? Hi ha programació cultural a Alcoi? I si hi ha programació, no podem consentir que els esforços per oferir cultura queden oblidats per manca de publicitat per part del govern» indica la regidora Elisa Guillem.

Per a Compromís, el problema no és tan sols aquest espectacle, sembla que el govern no creu realment en la cultura. No tenim, no han publicitat la programació del Calderón, perquè han tardat tant en obrir la Capella?, el Principal està tancat, les exposicions i activitats que es fan a l’IVAM-CADA no arriben.
«Per a què programem si després no es difon? Igual és que el PSOE encara no sap que la cultura també és un motor econòmic del qual molta gent viu i sobretot, del que molta gent pot viure. De fet la iniciativa Alerta Roja lluita per visibilitzar la precarietat en que es troba el sector de l’espectacle, si les xifres són terribles a tot l’Estat però, ací a Alcoi encara ho són més, ja que el que tenim no arribe al públic» explica Guillem.

El grup municipal Compromís ha denunciat en diverses ocasions la manca de publicitat i inversió que pateix la nostra cultura. Després del confinament a moltes ciutats, s’han realitzat moltíssimes activitats que han estat un vertader èxit, no sols per les ganes que tenia la gent, sinó també per la difusió que s’ha fet dels diversos espectacles. Ciutats com València varen obrir els seus teatres al juny, nosaltres portem quatre mesos de retard i ho fem tímidament. Sembla que, per al govern de Toni Francés, la cultura és segura a unes ciutats i a la nostra no, potser per això el nostre govern no fa publicitat de la nostra cultura, no tenim programació o almenys no ens arriba i per tant no la sabem.

Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi