Ivorra: Alcoi té un parc d’immobles molt antic, a més de molts habitatges buits que fan que el preu dels nostres immobles estiga gairebé un 50% per sota del valor de la resta de la Comunitat.

El portaveu de Compromís ha senyalat «A Alcoi tenim un greu problema d’habitatge, el 47% dels nostres edificis té més de 50 anys; 2172 edificis no tenen ascensor, impossibilitant l’accessibilitat i pràcticament el 20% de tots els habitatges de la ciutat estan buits, 1029 habitatges de nova construcció també estan buits, i el 37% dels menors de 18 anys estan en perill de pobresa» (dades oferides al OMHA).

Segons Compromís, Alcoi té un parc d’immobles molt antic, a més de molts habitatges buits que fan que el preu dels nostres immobles estiga gairebé un 50% per sota del valor de la resta de la Comunitat.
Ivorra afirma que «La realitat és que el nostre poble perd habitants, les nostres inversions. Les nostres propietats estan perdent valor. La nostra ciutat necessita més població però, passa per una visió de futur de ciutat, per un model on la industrialització i les noves tecnologies siguen el motor econòmic que fomenten llocs de treball de qualitat, per tal d’evitar aquestes estadístiques tan preocupants».

A més, tal com varen afirmar els experts convidats a l’Observatori Municipal de l’Habitatge, la reconversió urbanística d’Alcoi passa per prioritzar la reutilització i rehabilitació davant la nova construcció. «És per aquesta raó que des de Compromís continuem posant en valor el Projecte Rodes Futura com a centre tecnològic, i com a motor econòmic, reutilitzant patrimoni industrial per a crear llocs de treball i sent el símbol de la nova indústria. Compromís portarem al proper Ple de novembre una proposta per a la rehabilitació dels edificis industrials, de forma que es puga protegir el patrimoni mentre es fomenten els llocs de treball de qualitat» ha finalitzat Ivorra.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi