Elisa Guillem “Alcoi necessita una alternativa de transport públic i un pla per a minimitzar l’impacte a altres barris”.

La falta de rigor del govern de Toni Francès amb la conversió del Centre en zona de vianants deixa palesa la inexistència d’estudis del trànsit a una futura zona centre amb carrers de vianants, requisit indispensable per a poder dissenyar una zona sense trànsit seriosa i amb èxit.

La regidora de Compromís Alcoi Elisa Guillem ha declarat «Hem sentit al regidor Jordi Martínez recolzar-se amb l’estudi de mobilitat de la ciutat per a donar per vàlids els seus plans per al Centre. Però l’estudi no contempla aquesta mesura, i per tant no s’ha tingut en compte com afecta aquest canvi de trànsit, no sols al barri, sinó a la resta de la ciutat». Segons Elisa Guillem “la reducció del trànsit al Centre afectarà tota la ciutat, i és una mesura i un estudi que hem de tindre presents. No es tracta de llevar la contaminació del Centre de la ciutat i dur-la a altres barris, es tracta de reduir-la de tota la ciutat, no podem eliminar cotxes contaminants sense donar alternatives de mobilitat, si bé és cert que el Centre necessita aquesta conversió en zona per a vianants, també és cert que hem de proporcionar altres mitjans de transport, no es tracta de llevar sinó de substituir”.

«La conversió del Centre en una zona de vianants ha de passar per una visió global de tota la ciutat. L’Ajuntament d’Alcoi acaba d’aprovar la reducció del trànsit al barri del Centre, una mesura que veïns/es i sobretot comerciants, porten molts anys demanant. Però, aquesta mesura, ha deixat palesa la manca d’organització del govern del PSOE» comenta Guillem.

Per a Compromís un altre dels temes més importants, i del que encara no s’ha parlat, és el transport urbà. “Encara no sabem quin transport públic passarà pel Centre, si ho farà i amb quina freqüència. I sobretot, no sabem quins seran els busos que donaran el servei, volem uns busos tan grans i tan contaminants? Si realment volem reduir la contaminació, açò passa per reduir els cotxes substituint-los amb un transport públic de qualitat i d’emissió 0”.

Elisa Gullem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi