Elisa Guillem “La violència masclista continua sent una de les xacres de la nostra societat, i sembla que en lloc d’avançar, la societat està retrocedint en molts aspectes. No podem fer ni un pas enrere”.

Aquest 2020 74 dones han sigut assassinades a tot l’Estat Espanyol. La violència masclista és la principal causa de mort prematura en dones joves. El masclisme mata, i no només dones, també xiquets/es, i trenca vides i deixa seqüeles molt greus.

Per aquesta raó Compromís presentarà una moció on demana que l’Ajuntament es comprometa a dissenyar estratègies d’actuació i elaborar els pressupostos municipals amb perspectiva de gènere, demanarà també campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació. I sobretot que es dissenye un pla d’acció específic per a la prevenció i eradicació de la violència de gènere en l’adolescència, amb els valors del feminisme, de la coeducació, la cooperació i el respecte a la diversitat efectiva-sexual. A més d’una demanada a l’Estat per tal que a les lleis estiguen reflectides totes les formes de violència contra les dones.

Segons Guillem: Al País Valencià portem 3 violacions grupals, i el que més preocupa és que els violadors cada vegada són més joves. La violència masclista afecta a tots els àmbits de la vida de les dones. Aquestes violències tenen el seu origen i nucli en la pervivència d’un sistema social patriarcal, present a totes les estructures de la societat, que no considera la igualtat un autèntic dret de les dones, i que encara que està present a moltes lleis, la societat encara no ha assimilat. Continuem cosificant el seu cos, consolidem pautes culturals que transmeten i reprodueixen estereotips que posen l’accent en les responsabilitats i culpabilitats de les dones, que sobrevalora el que és considerat masculí i devalua i invisibilitza el que és considerat femení i que perpetua la cultura de l’abús de les dones apropiant-se dels seus cossos i de la sexualitat, mitjançant la cultura de la violació. Prostitució i ventres de lloguer són part d’eixa cultura de la cosificació de les dones. És en aquest context on ens trobem atacs tan greus com les violacions en grup. I per tot açò és imprescindible no abaixar la guàrdia i continuar dia a dia en la lluita per la vertadera igualtat.

Elisa Gullem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi