L’Assemblea Nacional de Joves PV – Compromís celebrada el passat 31 d’octubre va aprovar per unanimitat una proposta a favor de la millora del tren Alcoi-Xàtiva i en defensa de l’augment d’inversions en aquesta línia. Aquesta proposta, presentada per l’Assemblea Comarcal de l’Alcoià, el Comtat i les Foies, va rebre el suport de la militància de Joves PV de tot el País Valencià.

Des del col·lectiu juvenil destaquen el seu suport al manteniment i millora de la línia de tren, reclamen l’electrificació del tren i la duplicació de la via i defensen l’augment de freqüències. Convé recordar que després de l’Estat d’Alarma les freqüències del tren Alcoi-Xàtiva han patit una nova reducció i actualment només hi ha 2 trens diaris en cada sentit. A més, des de Joves PV recorden que el ple del Senat fa unes setmanes va aprovar la moció de Compromís exigint la recuperació de les freqüències amb l’únic vot en contra del PSOE. En aquest sentit, des del jovent valencianista es mostren ‘preocupats pel posicionament dels socialistes en contra del tren’.

També, cal remarcar que Compromís condicionarà l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat a majors inversions en el tren Alcoi-Xàtiva. El jovent de la coalició a les nostres comarques defensa aquesta postura, ja que afirmen que aquestes millores són necessàries per als joves dels nostres pobles que es desplacen a València totes les setmanes per estudiar i pateixen una línia de tren cada vegada més precària. Per exemple, destaquen que es tarda 1 hora i mitja en fer el trajecte en tren entre Alcoi i Xàtiva, mentre que en cotxe aquest temps es redueix a només mitja hora.