Ivorra «la ciutat passa pel pitjor moment de la pandèmia i cal avançar mesures»

La formació Valencianista ha presentat al pròxim ple de novembre 8 preguntes i precs i una moció.

El regidor i portaveu de la formació explica: «la línia que hem seguit als precs és la d’augmentar la seguretat davant la segona ona de la pandèmia de la COVID19, que a la nostra ciutat està deixant unes dades de contagis realment alarmants, i molt superiors a les dades de març i abril».

Augment del pressupost municipal per a ajudes a bancs aliments

Les dades de pobresa a Alcoi fetes públiques per l’informe de l’Observatori de l’Habitatge són molt preocupants, malgrat no estar actualitzades amb les dades resultants de la pandèmia de la COVID19. És evident que amb la situació actual, la pobresa a la nostra ciutat ha augmentat considerablement per culpa de la COVID19. Cal augmentar els fons destinats a ajuda a les associacions que gestionen els bancs d’aliments.

Nova planificació del mercat ambulant de Batoi

A les últimes setmanes les cues d’entrada al mercat ambulant de Batoi es multipliquen amb el perill que aquestes massificacions impliquen. Per això demanem al govern que realitze un estudi de com millorar la capacitat i accés d’usuaris al mercat de Batoi sense disminuir les mesures de seguretat COVID19.

Convocatòria de la mesa Reactiva Alcoi

La mesa de Reactiva Alcoi no es convoca des del juliol passat. Després de tres mesos la situació de la ciutat requereix noves mesures municipals. La convocatòria d’aquesta taula és urgent per a Compromís.
Aquesta mesa es va crear amb l’esperit de consensuar les mesures a aplicar per part de l’Ajuntament d’Alcoi i informar i fer seguiment d’aquesta crisi.

Obrir procediment per a presentar ofertes proves COVID19

Els positius van augmentant a la ciutat, així doncs les proves de la COVID19 aniran incrementant-se als treballadors municipals durant les diferents fases fins a tindre controlada aquesta pandèmia. És per això que la despesa que realitzarà l’Ajuntament anirà incrementant-se, així que una bona forma de controlar aquesta despesa, i reduir el seu cost és mitjançant la confecció un concurs públic per a la realització d’aquestes proves, gestió, comunicació a sanitat publica i seguiment dels casos positius.

Millorar neteja a serveis públics i augment busos urbans

Un dels llocs on les distàncies de seguretat són més difícils de mantindre és al transport públic, tot i que és un servei essencial que no pot deixar de donar-se, per aquesta raó demanem que es doblen els torns de neteja a llocs públics, com ara centres esportius, autobusos, parcs infantils, i altres espais que es puguen considerar necessaris. Igualment sol·licitem al govern que s’augmenten les unitats de busos destinats al transport públic per tal de poder reduir l’aforament d’aquests en moments de màxima freqüència.

Per altra banda fem preguntes respecte a la implantació del cinqué contenidor i un prec on demanem al govern que, com ha quedat demostrat, tal com nosaltres vam denunciar aquest setembre, que l’empresa FCC està incomplint amb les condicions de neteja dels contenidors aquest estiu i per tant considerem que ha d’obrir-se un expedient sancionador per evitar que torne a passar.

Per a finalitzar Ivorra comenta sobre la moció presentada per l’eliminació de la violència contra les dones, on manifestem el suport del govern municipal a la lluita activa conta la violència masclista i la defensa dels drets de les dones, mitjançant el disseny d’un pla d’acció específic per a la prevenció i eliminació de la violència de gènere en l’adolescència, amb els valors del feminisme, de la coeducació, la cooperació i el respecte a la diversitat efectiva-sexual, i que ha de constar d’objectius, accions i calendari, amb la voluntat d’involucrar i dinamitzar amplis sectors socials i ha de ser convenientment dotat als pressupostos municipals.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi