És innegable la situació de degradació constant que viu el Centre d’Alcoi des de fa dècades. Igualment innegable és que ni els alcaldes del PSOE ni del PP han solucionat aquest problema. Només cal caminar per la zona del Casal o pel Partidor, zones convertides en immensos solars sense que el govern municipal faça res. En un any s’han enfonsat 7 cases més al Centre, i el govern municipal es tapa els ulls davant la realitat d’una ciutat que està deixant de ser la ciutat dels ponts per convertir-se en la ciutat dels solars.

Mentrestant, l’alcalde es dedica a convertir els solars i cada casa que cau en aparcaments. On abans hi vivien famílies, ara hi ha descampats. Per exemple, fa uns dies l’Ajuntament va anunciar un nou aparcament en el Carrer Sant Bonaventura. En aquest carrer hi ha en peu una única casa. La resta, solars. És aquest el model de ciutat del PSOE? Les veïnes no necessitem més solars, necessitem més gent vivint al barri, més serveis i sobretot, necessitem un govern que es preocupe del barri i de que les nostres cases no caiguen. La nostra ciutat ha perdut 3000 habitants en menys d’una dècada i en un barri cada vegada més envellit necessitem que el govern s’implique en la remodelació i dinamització del barri i que lluite per fer del Centre un lloc digne on les joves puguem construir les nostres vides.

Què quedarà del Centre en 5 o 10 anys? Carrers peatonals entre descampats? És evident que la ‘peatonalització’ del Centre és necessària, però és més evident encara que els problemes del barri no se solucionaran únicament tallant els carrers al trànsit. Els problemes del Centre se solucionen amb un pla de futur, amb polítiques que facen atractiu viure al barri, perquè el Centre no ha de ser només un lloc on anar a prendre alguna cosa a la Plaça de Dins. En una ciutat on, segons l’OMHA, la meitat dels habitatges tenen més de 50 anys, és imprescindible la implicació de les institucions per rehabilitar edificis i construir un Centre digne. És necessari apostar perquè les persones joves ens instal·lem al Centre, facilitant l’accés a l’habitatge i construint un barri viu i dinàmic.

Alcoi necessita un projecte de futur. Necessitem un govern que aposte pel futur de la nostra ciutat i que treballe pels nostres barris.
Samuel Medina
Joves PV