Elisa Guillem «Veiem que hi ha poca disposició al treball en aquest sentit al govern»

La regidora de Compromís ha declarat pel que fa a l’acompliment dels acords del ple de gener de 2019 «Des de la regidoria, l’únic moviment que han fet en dos anys per erradicar la solitud no volguda ha estat la creació d’un concurs de relats i el repartiment d’un bloquet com a publicitat, coses que poc solucionen el greu problema que estem patint, i a més, amb la pandèmia s’està aguditzant»

«Alcoi té una població envellida i en molts casos, les mateixes famílies no poden atendre’ls al seu domicili, bé pel seu estat de salut, bé per les limitacions de temps i espai en l’estructura familiar, o bé perquè el major ha quedat sol. Així que Compromís proposem la creació de programes municipals de voluntariat i mecanismes de control i personal específic a la regidoria» comenta la regidora Elisa Guillem.
Pensem imprescindible la creació de tres tipus de programes:

Acompanyament en Domicili, que té l’objectiu principal d’atendre persones en situacions de vulnerabilitat, en risc d’aïllament, negligència o maltractament perquè puguen i desitgen prolongar la seua estada en els seus propis domicilis com a mig habitual de convivència. A més, amb el programa es pretén també fomentar la participació social, la promoció de l’envelliment actiu i de les relacions intergeneracionals.

Programa en l’àmbit hospitalari. Ens trobem amb persones amb alguna malaltia, a vegades crònica o terminal, que es troben hospitalitzades. També s’inclou a familiars del malalt que, a causa de la llarga duració de la malaltia i la càrrega psicològica i física que suporten puguen necessitar suport extern.
La finalitat del present programa és contribuir a humanitzar els hospitals mitjançant acompanyament, suport afectiu i empatia, amb l’única finalitat de ser útils a les persones que atenem.

Acompanyament a les residències. L’objectiu en aquest programa és cooperar amb els professionals de les residències perquè els usuaris reben una atenció individualitzada i puguem pal·liar en part la seua soledat, en aquesta última temporada de la seua vida, tenint en els voluntaris aquest familiar o amic que necessiten.

A Compromís volem donar solucions als problemes reals de les persones, no campanyes d’imatge com ens tenen acostumats els socialistes. Aquest problema és un problema que anirà a més, l’actual forma de viure i la millora de les condicions sanitàries tenen com a conseqüència l’increment de persones que al final de la seua vida troben aquestes circumstàncies, que des de les administracions han de treballar per erradicar.


Campanya de la Regidoria de majors contra la Solitud no volguda 

Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi