Màrius Ivorra «L’arreplegada i separació dels RSU també ha de ser la d’una Smart City»

El portaveu i regidor de Compromís ha declarat «a la nostra ciutat encara hi ha moltes mancances a l’hora de l’arreplegada dels residus, cal facilitar als veïns la separació en origen, i estem observant que les actual illes de contenidors no estan resolent el problema adequadament.»

«Una de les nostres propostes per al pròxim pressupost és la creació de patis de Patis de Residus; unes instal·lacions de propietat municipal en zones prèviament triades (barris, places, urbanitzacions…) on els veïns/es poden depositar i tractar amb tecnologia els residus orgànics, recol·lectar oli utilitzat i aparells elèctrics o electrònics. Aquestes instal·lacions seran prefabricades, dissenyades per a reduir l’impacte visual, i millorar les zones on hi siguen instal·lades.» Comenta el regidor Màrius Ivorra « Aquest tipus de patis, han estat emprats en ciutats com Córdoba, on la integració paisatgística es prioritària»

El regidor de Compromís explica «Aquests patis són zones tancades a les quals l’usuari accedeix amb targeta magnètica o el seu telèfon, prèvia alta en el servei, i tindran possibilitat d’eliminar allí diferents tipus de residus, que d’altra forma haurien d’anar a l’eco-parc. Amb aquesta proposta utilitzem la tecnologia d’una Smart City per facilitar l’avanç de la nostra ciutat cap a una ciutat més verda i eficient. A més, aquest servei pot ubicar-se tant a la ciutat, com a les urbanitzacions perifèriques, millorant i facilitat el servei als ciutadans»

La realitat és que a la nostra ciutat anem a la cua en transició ecològica, i en els compliments de l’Agenda 2030 de la UE. Amb aquesta proposta, a Compromís volem facilitar a les alcoianes i alcoians la reducció, reciclatge i reutilització dels rebutjos, que és una de les fites de l’agenda 2030. Cal recordar que Alcoi és ciutat adherida a la Agenda 2030, i que al nostre govern tant li agrada presumir sobre les seues polítiques en transició ecològica.

proposta de patis de residus de altres ciutats 

Declaració en àudio-mp3: www.notespremsa.compromisalcoi.com

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi