La formació valencianista demana la govern de l’Estat ajudes com les que ha aplicat la Generalitat Valenciana per a ajudar els sectors afectats pels tancaments devivats de la Covid-19.

Ivorra demana que s’activen tots els mecanismes perquè els fons europeus arriben al nostre ajuntament i així pugam entregar-los als que més ho necessiten.

Compromís ha presentat una moció a l’Ajuntament d’Alcoi en la qual demana un paper decisiu de l’administració local i autonòmica en la definició dels criteris que perfilaran la destinació dels fons europeus i en la formulació del contingut dels projectes de reconstrucció. Així mateix, també establir els mecanismes perquè els fons Next Generation EU arribe als sectors més afectats per la crisi, especialment la xicoteta i mitjana empresa d’Alcoi.

Ivorra demana també “ampliar el suport dels serveis d’orientació municipals i major coordinació amb altres organismes, perquè es facilite a les empreses i persones autònomes del nostre poble tenir accés a les diferents ajudes i recursos que s’estan ficant a l’abast”.

En aquest sentit, Compromís ha volgut posar l’accent precisament en eixes ajudes i per això la formació valencianista demana al consistori que exigisca al govern de l’Estat ajudes com les que ha aplicat la Generalitat Valenciana per a ajudar els sectors afectats pels tancaments derivats de la covid-19.

Malgrat l’infrafinançament que patim les valencianes i valencians, valorem les mesures possades en marxa des de la Genralitat però som conscients que “l’actuació estratègica de les ajudes a llarg termini ha de vindre de l’estat i d’Europa amb els fons Next Generation EU per a reconstruir l’economia des de l’ecologia, la digitalització i la resiliència”.

Ivorra afirma que: “les administracions que millor coneixem les dificultats de les persones i les empreses i les seues necessitats som els ajuntaments. Per això hem de participar decisivament en la definició dels criteris que perfilaran la destinació dels fons europeus i en la formulació del contingut dels projectes de reconstrucció”.


Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi