Màrius Ivorra hi presentarà al govern un pla per a reduir els costos de producció de les empreses alcoianes mitjançant el foment de comunitats locals d’energia renovable a la comarca per reduir les emissions de carboni, augmentar la seguretat energètica i fer front a la pobresa energètica mentre s’impulsa el “Creixement Verd”. Aquestes empreses locals de generació energètica proporcionaran oportunitats d’ocupació local, motivades pels objectius de millora ambiental i mantenint el valor de la generació d’energia, dins la població local en lloc d’anar a grans multinacionals i corporatives. Aquest projecte de la UE busca l’augment d’inversió energètica de la comunitat local, mitjançant el suport de fons estructurals i programes ETC.

Fins a la dècada de 1990 el consum energètic de la UE va estar liderat per la indústria (35%) però, la reubicació d’indústries, i la integració de tecnologies eficients van aconseguir reduir-lo al 25% fins al 2010, quan es va estabilitzar. El consum energètic a la indústria es basa gairebé per complet en combustibles fòssils (informe Odissea novembre 2016), amb un 35% de gas, un 32% d’electricitat i un 30% de carbó i petroli, que fan el sector vulnerable a les externalitats, sobretot perquè la UE importa més del 90% del petroli i el 66% del gas.

Des de la UE tenen línies amb l’objectiu d’augmentar la independència energètica del sector industrial, disminuint la dependència de combustibles fòssils i de les grans corporacions, afavorint la producció local i renovable. L’objectiu a llarg termini, és augmentar la competitivitat de la indústria disminuint la factura energètica, augmentant la seua independència energètica i desacoblant així els costos energètics de les externalitats geopolítiques.
Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi declara «hem agafat la fita que ens va llançar l’alcalde al ple per a aportar la nostra visió de cap on ha d’anar la ciutat per assegurar el seu futur, i està clar que hem de ser més competitius que les localitats del nostre voltant, i competir en sol és molt limitat, però reduint costos com l’electricitat, fem les empreses alcoianes més competitives amb una reducció dels costos de producció».

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi