Ivorra: «no estem disposats convertisca Rodes en el seu ‘Aeropuerto del abuelito’»
Hui Compromís ha manifestat al plenari la seua disconformitat amb el projecte de Toni Francés per a l’Illa de Rodes. Per al regidor de Compromís Alcoi Màrius Ivorra; «A Compromís hem apostat sempre per treballar conjuntament amb tots i així ho hem demostrat, amb la intenció d’aconseguir que Rodes siga un pol d’atracció d’economia, basat en innovació i en instal·lació de noves empreses a Alcoi i que, treballen colze amb colze en el nostre teixit industrial però, aquesta visió no ha estat compartida pel Psoe malauradament, com ha dit la regidora Zamorano, que compara el projecte per a Rodes amb el centre cultural Las Cigarreras d’Alacant».

«El PSOE ha demostrat no tindre un projecte tecnològic per al futur de la ciutat, més de 10 anys al govern així ens ho demostra. A més de malbaratar 12 milions d’euros de diners públics, aquest projecte és una inversió que generarà més càrrega econòmica a la ciutat sense aportar cap nou pol d’atracció econòmic. La visió de les necessitats de futur dels alcoians que tenen els socialistes passa per; una guarderia, un espai gastronòmic, un jardí interior, sales polivalents i d’exposicions, una ludoteca, entre d’altres. La part d’innovació del projecte, queda d’una forma testimonial, de la mà de l’Àgora, que deixarà les seues actuals instal·lacions per ocupar aquest nou espai» comenta el regidor.

El portaveu Màrius Ivorra ha exigit a l’alcalde respostes i claredat respecte el projecte de Rodes:

  • Quina previsió de personal funcionari o a càrrec d’aquest consistori hi ha previst es destine al complex de Rodes?
  • Amb moltes persones més augmentarà la plantilla de l’ajuntament?
  • Quina és la repercussió d’increment en els pressupostos municipals, a banda del personal, per les despeses i manteniments que es produiran allí? Hi ha un Pla de manteniment? A partir de quin any?
  • Quin és llindar mínim de població per poder suportar unes infraestructures d’aquestes característiques, per suposat mantenint-les obertes? Hi ha cap estudi que analitze la viabilitat dels espais de forma segmentada i individual?

A cap d’aquestes preguntes s’ha dignat respondre, ni l’alcalde ni la regidora d’Urbanisme. «Cap informació, sols demanen actes de fe i la situació d’Alcoi, dels autònoms, dels comerciants, dels treballadors, de les empreses no estan per a actes de fe, malbaratar ara mateix 12 milions d’euros ens sembla obscé» a comentat Ivorra.

Ivorra a finalitzat la seua intervenció dirigint-se a l’alcalde «A Compromís creiem en el Parc Tecnològic de Rodes, en Rodes Futura, en treballar amb el que necessita Alcoi, no en embolcalls arquitectònics buits de contingut. Mire, no ens agradaria, no estem disposats que l’Illa de Rodes es convertisca en un nou Aeropuerto del Abuelito».

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi