Ivorra: cal implementar les energies renovables i tancar la caducada central de Cofrents.
 Compromís Alcoi presenta al plenari que es reprendrà el pròxim dilluns, una moció per sol·licitar el tancament de la central nuclear de Cofrents una vegada finalitzada la vida útil per a la que va ser dissenyada.

Màrius Ivorra declara «Cofrents ha acabat la seua vida útil, és una central vella, l’única que queda amb aquesta tecnologia actualment, i prorrogar la vida útil deu anys més no tindria sentit. No fa falta, cada dia fa menys falta. A més, hi ha una decisió unànime de les Corts Valencianes perquè no es prolongue aquesta central. És el moment d’apostar ja, decididament, per altres energies com ara les renovables. És el moment de tancar Cofrents. El govern de l’estat ha de complir els acords de les Corts i tancar definitivament aquesta instal·lació nuclear».

El portaveu de Compromís Alcoi ha mostrat també la seua “preocupació” sobre la situació límit en la qual es troben les piscines de residus de la central. “Si s’amplia la central una altra dècada, es generarien tones de residus radioactius que no tenen un lloc on guardar-se i que són un constant perill per a la ciutadania i un malbaratament econòmic per a les arques de l’Estat”, ha manifestat.

En la seua opinió, “seria impropi d’un Govern progressista que diu treballar per un nou model energètic més sostenible, allargar una central nuclear innecessària, perillosa i caríssima, per la qual cosa esperem que des del Govern de l’Estat canvie la decisió i beneficie a la ciutadania, deixant de costat les pressions del lobby energètic. Nosaltres des de l’Ajuntament d’Alcoi, hem d’instar al govern de la Generalitat i a l’Estat Espanyol a què en compliment dels acords dels representats valencians tanquen Cofrents i que es faça una aposta decidida per les energies renovables al País Valencià”. 

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi