Alcoi no aconsegueix els objectius de reducció de CO₂ pactats amb Europa

Compromís Alcoi declara que la regidoria de Transició Ecològica sols forma part «del postureig al que ens ha acostumat el partit socialista».

Segons Guillem «el govern municipal d’Alcoi es va comprometre davant la Comissió Europea el 2010 a reduir les emissions de CO₂ en un 33% per al 2020. Aquest pacte es va ratificar el 2013 pel govern actual que, dos anys després de la data de finalització de l’objectiu, encara ni tant sols ha enviat l’inventari d’emissions a la comissió».

El problema és que, el govern continua igual i ara com ara ja tenim davant els objectius per al 2030. «De què ens aprofiten adhesions a pactes i fotos al parlament europeu per la lluita contra el canvi climàtic si després no compleixen la seua paraula? Des de Compromís hem fet propostes per a lluitar contra el canvi climàtic, algunes acceptades per l’actual govern, i que tampoc s’han fet. Tenim un regidor que parla molt però, no ha aconseguit res en temes ecològics: no ha reduït les emissions acordades, i les plaques solars al pàrquing del cementiri no són suficients, això si ja era hora que es fes, millor tard que mai. A Alcoi no hi ha ni 700 usuaris al contenidor marró, únic contenidor que es recicla correctament gràcies a la consciència dels mateixos usuaris. La nostra brossa pot esdevindre energia per a la ciutat però, sembla que el regidor, o no ho sap, o li dóna un poc igual.

Actualment des de la Conselleria s’han impulsat projectes per a la producció i gestió pública d’energia renovable a través de les CEL (Comunitats Energètiques Locals) que es nodreixen del fons de reconstrucció per a fomentar centrals fotovoltaiques a equipaments públics. D’aquesta forma podrem subministrar energia als edificis públics com ara col·legis, poliesportius… la creació de CEL suposa abaratir els costos, democratitzant el mercat energètic i a més a més és una font d’ocupació de qualitat assentada al territori que ens ajuda a complir amb els objectius de descarbonització i reducció de les emissions de gasos d’hivernacle.

«Ara bé, igual el nostre govern torna a signar a tots els pactes possibles i el 2030 continuem igual i no enviem l’inventari d’emissions. No sé a vosaltres, a mi em faria vergonya reconèixer que després de 12 anys de govern no s’ha aconseguit ni la tercera part de l’únic objectiu proposat».

Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi