Compromís, proposa al Consistori assumir la gestió directa de l’autobús urbà per fer-lo gratuït a partir de la finalització de l’actual pròrroga. La proposta expressada pel regidor i portaveu de Compromís Màrius Ivorra, contempla que, al finalitzar l’actual pròrroga amb l’empresa que presta el servei, l’Ajuntament passe a assumir la gestió. Açò permetrà a tota la ciutadania, fer un ús gratuït del transport públic sense necessitat de cap pagament ni targeta.

Ivorra explica «El transport gratuït no sols és un model que s’aplique a Luxemburg, hi ha moltes ciutats europees, bàsicament ciutats mitjanes com la nostra entre 30 i 80 mil habitants, amb estàndards de qualitat, consciència ecològica i voluntat d’ajudar als seus veïns com Velchatów (Polònia), Lubin (Polònia), Colomiers (França), Compiègne (França) o Avesta (Suècia) que ofereixen transport gratuït. Però també una ciutat propera com Ontinyent que des de gener de 2020 ofereix el servei de bus gratuït».

L’exemple d’Ontinyent com a pròxim i fàcilment visitable és destacable. Des de 2020 fins ara, cal recordar que la pandèmia ha estat pel mig, ha quadruplicat el nombre d’usuaris, s’han reduït en més de 10 tones les emissions de CO2 a l’atmosfera i ha estat positivament valorat pel suport que ha donat a les persones amb recursos limitats o sense alternatives de desplaçament.

«Ara amb el Fons Next Generation, les possibilitats d’ampliar el parc de vehicles elèctrics i híbrids a la nostra ciutat són una realitat, més enllà dels dos autobusos que vol el govern de Toni Francés» indica Ivorra.

«La resposta del Sr. Martínez ja la coneixem: ‘impossibilitat d’assumir els treballadors’, però la realitat és que cada dia augmenten el nombre de treballadors a l’ajuntament per a llocs eventuals, ho diu la interventora al seu informe anual. Cal planificar la gestió i millorarem els serveis!. I l’altra excusa ‘impossible pel cost elevat’. Sorprèn que al·leguen cost elevat a l’hora de donar un servei als ciutadans, però que a la vegada dediquen ingents quantitats a la publicitat i autobombo, o la manca de preocupació per la contaminació que genera els milers de vehicles que circulen diàriament per no tindre un servei de transport eficient i adaptat a les necessitats dels ciutadans» explica Ivorra.

El portaveu de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra incideix «Ara és el moment de fer canvis i planificar el futur que volem. Ja està bé de continuisme, Alcoi necessita canvis per millorar, el futur passa per millorar, entre d’altres, els serveis de transport i el Sr. Martínez continua amb una visió immobilista de fa vint anys. A Compromís ho tenim clar, millorar el servei, majors freqüències, suport a les persones, ampliar els desplaçaments comunicant els barris i els polígons, vertebrant la ciutat i reduint les emissions de CO2».

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi