Alcoi paga 15520 € a l’any per una renovació i neteja de papereres que està no fent-se.

La formació valencianista critica que el contracte de neteja viaria i recollida de la brossa és un forat negre de diners en el que l’ajuntament paga varies vegades per un mateix servei, on malgrat els avisos de Compromís el govern tanca els ulls davant l’empresa.

Segons Compromís la renovació de les papereres d’Alcoi no està fent-se segons s’indica al contracte signat amb l’empresa concessionària. El passat plenari el grup municipal Compromís preguntava per la renovació i manteniment del parc municipal de papereres, una partida on FCC ha d’invertir 15.520€ anuals amb noves papereres, i el regidor Jordi Martínez contestava amb un document redactat per l’empresa, justificant els diners amb el treball d’un operari.

Segons Ivorra «el problema està en el fet que el senyor Martínez no ha contestat el que li hem preguntat, una vegada més a menteix a la ciutadania. El Sr. Martínez barreja intencionadament manteniment amb incorporació de noves papereres, dos conceptes diferents que estan reflectits al al contracte El govern del Sr. Martínez està regalant anualment 15520€ a FCC per uns treballs que no realitza».

Per a Ivorra “És més que evident que el contracte no es compleix per complet. Realment la neteja de les papereres la fan dos operaris cada vegada amb el vehicle hidro-netejador? Perquè no s’ha realitzat la renovació del 25% anual de papereres con diu el contracte? On estan les papereres noves amb separació de fraccions (paper i envasos)? Segons el regidor Martínez tot està bé, un sol operari pintant les papereres és suficient».

Una vegada més, assistim a un episodi de malbaratament dels diners públics i manca de control de l’Ajuntament de la feina realitzada per una multinacional. El servei de recollida urbana és un dels contractes més cars que té el poble d’Alcoi, i el govern no fa un seguiment continu i adient.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi