El Grup Municipal Compromís Alcoi ha tingut accés al document en què la Confederació Hidrogràfica del Xúquer avisa a L’Ajuntament d’Alcoi que en cas de no parar els vessaments aigües residuals i brossa al riu Serpis, podria enfrontar-se a una multa de fins a 1 milió d’euros.

Màrius Ivorra regidor i portaveu de Compromís Alcoi ha declarat «La Confederació ha detectat que els lixiviadors i arquetes dels col·lectors de la ciutat estan oberts, i en moments de pluges fortes les aigües pluvials i fecals ixen per aquestes, llançant al riu tota mena de residus del clavegueram. Aquesta situació ja va ser denunciada per Compromís l’any 2017, i reiteradament als anys següents, arribant a ser acceptades propostes com la d’instal·lar xarxes a lixiviadors per arreplegar la brossa en desbordaments i evitar contaminació del llit del riu. Malgrat que les nostres denuncies i propostes foren acceptades, la ciutat ha continuat vessant al riu aigües fecals, tovalloletes i brossa, i ara la confederació ha descobert 5 punts on es produeixen aquests vessaments incontrolats, i sol·licita a l’Ajuntament un pla per a la seua reparació i la neteja de la brossa i tovalloletes del riu en un termini màxim de 10 dies».

«Està clar que aquest govern sols actua quan l’amenacen amb sancions, i de vegades ni així.- Comenta el regidor Ivorra- a Compromís hem estat avisant des de fa 5 anys que s’han de reparar els col·lectors, i des del govern s’ha permés durant aquests anys els vessaments d’aigües fecals incontrolades als rius, uns espais protegits amb espècies animals i vegetals protegides. Això demostra una clara falta d’interés i compromís per fer polítiques de transició ecològica, que esperem que no ens coste una multa d’1 milió d’euros a totes les alcoianes i alcoians».

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi