El Conseller de Sanitat Universal i Salut Pública va anunciar la creació d’un Decret per a incentivar cobrir les places a zones d’interior de difícil cobertura però, encara no s’ha publicat

El partit valencianista demanarà al proper ple de desembre que s’agilitze la publicació del nou Decret de Sanitat anunciat pel Conseller de Sanitat a l’aniversari del nostre Hospital, ara com ara s’està treballant en la redacció i publicació d’un decret mitjançant el qual, es donaran una sèrie de beneficis als professionals sanitaris que trien com a destinació zones d’interior o de difícil cobertura. Aquest decret pretén fer més atractives les places sanitàries a les zones amb dificultats i que no tenen l’atractiu del treball a grans capitals i zones costaneres.

Segons Guillem «els problemes de la nostra àrea de salut són més que coneguts, de fet és un dels temes on, pràcticament tots els grups polítics coincidim. És per això que considerem que la publicació d’aquest decret és indispensable per a la nostra població. Aquest decret no entrarà en vigència fins que no es publique, la nostra llavor és demanar que s’agilitze. El Conseller va anunciar aquest decret durant la celebració dels 50 anys del nostre Hospital Verge dels Lliris i d’això ja fa 6 mesos, per tant és hora d’agilitzar tràmits, perquè la nostra salut no pot esperar més».

El nostre departament de salut atén a unes 140.000 persones i disposa de 26 consultoris auxiliars, dels quals 24 es troben a poblacions petites, amb no molt bones comunicacions i això ha fet que, a vegades alguns consultoris de pobles menuts cancel·len les consultes sobtadament. No podem cobrir totes les places d’especialistes i on més està notant-se a la sanitat primària. És per això que, qualsevol ajuda per a la cobertura de places al nostre departament és absolutament necessària i urgent.

Elisa Guillem de la Cruz
Regidora Compromís Alcoi