EL BLOC CONSIDERA QUE S’HAURIA DE REVISAR EL SISTEMA DE DISTRIBUCIÓ DE CLORADORS EN LA XARXA D’AIGUA POTABLE

ImagePaco Blay: “El govern municipal s’hauria de plantejar la conveniència de d’augmentar el nombre de cloradors, i redistribuir-los per la xarxa en compte de tenir solament grans aparells en els llocs de sortida”

El portaveu i regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat l’opinió de què, per tal d’evitar els alts nivells de clor que l’aigua potable d’Alcoi està suportant, potser fóra convenient posar més cloradors que els actualment existents, redistribuint-los per la xarxa, per tal d’assegurar que el nivell de clor residual és l’adequat. D’aquesta manera no caldria hiperclorar més enllà de l’estrictament necessari.

Per al portaveu del BLOC un dels problemes de la desinfecció de l’aigua està en què s’ha de clorar l’aigua en els dipòsits de distribució inicials on estan els cloradors amb nivells alts per tal d’assegurar que arriba a tota la xarxa un nivell correcte de clor que assegure la desinfecció. Amb la qual cosa es trobem que en part de la xarxa -en els trams més propers als cloradors- el nivell de clor és excessiu, amb les conseqüències que aquesta hipercloració pot tenir sobre conduccions, màquines i la salut dels consumidors.

Segons Blay, alguns tècnics en salut pública serien partidaris d’augmentar el nombre d’aparells de desinfecció col·locant més cloradors en punts intermedis de la xarxa per tal de mantenir el nivell de clor homogeni i més controlat al llarg de totes les conduccions.

I el mateix caldria fer en cas que s’optara per altres sistemes de desinfecció de l’aigua, com podria un sistema utilitzat en alguns llocs com és l’ozó, o inclús -i sobretot- en el cas que es decidira utilitzar un sistema mixte de desinfecció, ozó i clor, com aconsellen alguns informes tècnics. Cal recordar que en determinats punts del Canal Isabel II de Madrid està utilitzant-se este sistema per desinfectar l’aigua.
És possible, afirma el regidor, que aquests sistema de redistribuir al llarg de la xarxa més aparells de desinfecció de l’aigua  siga una mica més costosa des del punt de vista econòmic, però sense dubte seria més segur, castigaria menys les maquinàries i les  canonades, mantindria una millor i més homogènia qualitat de l’aigua potable i, sobretot, seria la millor manera de protegir la salut pública de tots els ciutadans, que és darrer en terme el més important de tot”.


 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.