ImageEL BLOC CONSIDERA URGENT QUE, MENTRE ES REVISEN LES LÍNIES, S’INTRODUESQUEN TOTS ELS ALTRES CANVIS ANUNCIATS EN L’AUTOBÚS URBÀ

Paco Blay: “A falta de perfilar i millorar els trajectes i les línies, és urgent que s’introduesquen ja tots els demés canvis anunciats: renovació de la flota, plataformes d’accessibilitat, etc.”

El regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat que és urgent que es posen en marxa les reformes anunciades per a millorar el servei d’autobús urbà. Després de tres mesos d’haver-se aprovat en el de Ple del 2 de setembre tot un conjunt de millores, encara no se n’ha aplicat cap de les anunciades.

El portaveu del BLOC recorda que si bé encara estan en fase de negociació amb els veïns els itineraris i les línies a modificar, hi ha altres canvis anunciats que no van necessàriament lligats als itineraris i que podrien ja estar en marxa i encara no s’han introduït. Blay recorda que entre les reformes aprovades -moltes d’elles propostes pel BLOC abans de l’estiu-, que tenien que entrar en funcionament ja mateix, estan:

ü      La renovació de la flota: sols hi ha que mirar les matrícules i podrem endevinar que no són precisament nous; més encara, els ciutadans estan disgustats per l’antiguitat dels autobusos, i amb raó.

ü      Donar més accessibilitat a les persones amb dificultat de caràcter motriu, mitjançant plataformes elevadores, rampes o altres sistemes).

ü      Un nou sistema de bitllets o targetes magnètics, molt més ràpid i senzill.

ü      Progressiva adaptació a un combustible menys contaminant, com el biodiesel, tot i que no eren d’immediata incorporació.

En definitiva, el portaveu del BLOC considera que aquestes mesures havien d’haver entrat en funcionament ja l’1 d’octubre i no tenen per què anar lligades als canvis en les línies. Per això des del BLOC demanen que aquestes millores s’incorporen ja de forma urgent, i que les negociacions que estiguen fent-se per a les noves línies tinguen un termini per tal d’acabar amb els dubtes dels ciutadans i, així mateix, incorporar immediatament les altres reformes previstes, com la senyalització completa i clara de les parades i el repartiment de plànols informatius, entre altres.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.