ImageEL BLOC CONSIDERA QUE BOMBERS I POLICIA LOCAL HAURIEN DE PORTAR DESFIBRILADORS PER A PODER SALVAR VIDES HUMANES

Paco Blay: “Es poden salvar vides humanes si policies, bombers o personal responsable de llocs freqüentats per moltes persones disposen d’un desfibrilador amb la preparació adient”

El regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua intenció de sol·licitar al govern municipal que dote a la policia municipal i als bombers d’aparells desfibriladors per a urgències de caràcter cardiològic. Així mateix demanarà que s’estudie la possibilitat de què s’incorporen també aparells d’aquests tipus en els llocs on acudeixen un gran número de persones com polisportius, piscines, camps de futbol, etc.

El portaveu del BLOC recorda que aquests aparells, utilitzats per persones amb la preparació adequada -que segons diuen no és massa complicada- poden salvar vides humanes per possibilitar l’actuació immediata en alguns casos d’aparició d’algun tipus d’atac fulminant cardiopàtic en llocs que es necessite una ràpida intervenció i els serveis mèdics presumiblement poden trigar en arribar. I el mercat mèdic disposa ja d’una amplia gamma de tipologies d’aparells d’aquest tipus.

Segons Blay, “la utilització d’aquest aparell no té perquè estar restringida al personal sanitari. Personal d’altres serveis, degudament ensinistrat, poden també fer-ne ús i contribuir a augmentar de forma notable -triplicar fins i tot aventuren alguns experts- les probabilitats de sobreviure quan es produeixen aturades cardíaques.

Per aquest motius ja fa temps que l’Associació Americana del Cor dels EEUU va aconsellar que hi haguera desfibriladors en tots els llocs i recintes on es congregue molta gent i els serveis mèdics poden trigar en arribar, com estadis esportius, centres comercials, etc. Alguns experts apunten que potser si s’estenguera una bona xarxa de desfibriladors es podrien evitar fins un 10% de les defuncions per mort súbita si s’actua dins dels primers cinc minuts. No oblidem que el 90% de les morts súbites solen tenir un origen cardíac.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.