ImageEL BLOC ALERTA SOBRE EL MAL ESTAT DE LA MAJORIA DELS PASSOS DE PEATONS

Paco Blay: "Contrasten molt les intencions i debats sobre peatonalització amb la llastimosa situació en què es troben els passos de peatons, i més encara en el dia sense cotxes que està celebrant-se”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que la majoria de passos de peatons de la nostra ciutat es troben en un lamentable estat d’abandonament, ja que alguns estan mig esborrats i d’altres estan esborrats quasi del tot. Fins i tot s’hi donen casos en els que és difícil determinar si hi ha pas o no, i pot equivocar tant als vianants com als conductors. I el perill potencial per als vianants que això comporta no pot ser menyspreat, segons Blay, ja que qualsevol mala interpretació sobre l’existència d’un pas només pot que perjudicar la part més feble de la mobilitat, el peató.

Per al portaveu del BLOC, “aquest grau de deteriorament no s’ha produït de la nit al matí. Ha estat producte d’un llarg període en el qual no s’ha previst cap actuació de renovació. No ha hagut cap planificació acurada de repintats cada cert temps. La situació que patim, quasi tercermundista, mostra el poc respecte del Govern municipal cap als peatons”.
Per altre costat, el regidor afirma que qualsevol actuació en defensa dels vianants ha de tenir una perspectiva global, tenint present tota la ciutat, tots els accessos, tots els trajectes, i tota la diversitat de ciutadans que en fan ús dels carrers (xiquets, majors, discapacitats, joves, etc.). “Projectes, aparentment positius, com la possible peatonalització d’alguns carrers del Centre contrasten fortament amb l’abandonament dels passos zebra de la totalitat d’Alcoi, senyals que són molt importants per a la seguretat i qualitat de vida dels vianants. Tots els barris s’hi veuen afectats per aquest quasi absència de pintura en molts dels passos, però els barris on és més clamorosa la necessitat de repintar-los i vigilar el seu estat són especialment els de Santa Rosa i Zona Nord”.

Blay considera que la humanització de la ciutat passa, entre altres factors, per assumir una jerarquització en quant al sistema de mobilitat interna, i la part més dèbil, els vianants, amb la tota la seua diversistat d’usuaris i necessitats respectives, hauria de disposar sense fisures de la imprescindible protecció i preferència. En algunes ciutats fins i tot se’l considera ja obertament com un dret del ciutadà, i no solament una “norma de convivència” o una pràctica per a millorar la mobilitat.

Acaba Blay el seu escrit preguntant: “¿Com s’espera que els alcoians utilitzen menys el vehicle i vagen més a peu pels carrers de la ciutat, si les condicions de mobilitat són tan dolentes i les garanties de seguretat estan tan deteriorades? ¿Quines són les prioritats del Govern municipal, les pedres o les persones?”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.