ImageEL BLOC AFIRMA QUE SEGUIRAN DENUNCIANT TOT ALLÒ QUE PERJUDIQUE ELS INTERESSOS DELS ALCOIANS

Paco Blay: “És lamentable que en compte de donar explicacions a la ciutadania, el Sr. Pastor es limite a reconèixer implícitament que és veritat el que denunciàvem”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha contestat a les manifestacions del regidor d’urbanisme, que acusava de “chivato de patio de colegio” al portaveu del BLOC per haver denunciat que una empresa ubicada en Elx havia comprat terrenys en la zona de Rambla Baixa abans de fer-se públic que eixa seria una zona d’expansió urbanística.

El portaveu del BLOC considera que l’acusació de “chivato” no fa més que reconèixer implícitament que el fet denunciat és veritat. Per això, afirma Blay, “li exigim al Sr. Pastor que demane públicament disculpes, ja que al cap i a la fi el fet denunciat és real: que una empresa, amb bones relacions amb el govern municipal, ha comprat terrenys en una zona de futur per a la ciutat, la Rambla Baixa, molt abans de fer-se públic el model territorial en tots els seus detalls”.

 

Blay considera que la seua denuncia constitueix la línia del BLOC d’apostar pel benestar dels alcoians i per actuacions el més transparents possibles. “Per la nostra part, ens reafirmem en què sempre que conegam actuacions o fets irregulars o perjudicials per als interessos de la ciutat, seguirem denunciant-los com, per altre costat, és la nostra obligació”

Blay continua afirmant, en la seua resposta, “l’escassa credibilitat del regidor d’urbanisme quan afirma que ignora les propostes del BLOC en matèria d’urbanisme, quan a més de publicar un llibre sobre el model de ciutat (Alcoifutur) no hem parat de proposar coses i, fins i tot de reflexionar sobre l’urbanisme d’Alcoi; inclús vam publicar unes reflexions sobre el model de PGOU presentat, que en el BLOC ens sembla que es quedava curt del punt de vista de la concepció global del que una ciutat ha de ser: urbs (la ciutat física), civitas (el conjunt dels ciutadans i els seus referents i relacions) i polis (els aspectes administratius, institucionals i polítics); el Model Territorial solament es preocupa de l’urbs, quan en realitat el centre d’interès hauria de ser la civitas; i l’urbs ha d’estar al servei del ciutadans, i no a l’inrevés”.

 

Acaba el seu escrit Blay advertint que amb la resposta el Sr. Pastor manifesta o ignorància perquè no segueix els mitjans de comunicació o no ha llegit la proposta del BLOC de model de ciutat (ja presentat públicament), o si ho coneix, aleshores és una mostra de cinisme”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi