Habitatges socials en el centre històric

ImageEL BLOC CONSIDERA QUE L’AJUNTAMENT HAURIA DE PROMOCIONAR HABITATGES SOCIALS EN EL CENTRE HISTÒRIC

Paco Blay: “Donat que l’ajuntament és propietari d’un bon grapat d’habitatges en el Centre Històric, podria ser l’impulsor i promotor de vivendes públiques per a majors, joves o cooperatives, almenys en les seues propietats”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua decepció al veure que el govern municipal del PP no està disposat a convertir-se en impulsor d’habitatges socials en les propietats que té en el Centre Històric.

El portaveu del BLOC informa que en el Ple octubre de 2004 es va aprovar, a proposta del BLOC, l’adopció de mesures per a impulsar la construcció d’habitatges reduïts per a joves i majors, sobretot per a la gent gran, per a què tinguen menys espai per netejar i ho tingueren tot a mà i inclús els que tingueren escassa mobilitat que no se’ls fera massa gran la vivenda.
Concretament la proposta que es va aprovar deia:

“PRIMER.- Que l’Ajuntament impulse la construcció d’habitatges reduïts per a persones de la Tercera Edat —o per a joves— amb les facilitats tècniques i econòmiques que es consideren escaients en funció del nivell econòmic dels seus usuaris. 

SEGON.- Que l’Ajuntament sol·licite la col·laboració de la Conselleria de Benestar Social i de l’IVVSA per a iniciar la construcció de complexos d’habitatges menuts (edificis sencers o algunes plantes) adaptats a la tercera edat i amb serveis comuns per a ser gestionats com si fora una residència pública de la tercera edat.”

Les fórmules jurídiques podien ser molt variades: propietat, lloguer, hipoteca inversa, cooperativa… però sempre atenent a les disponibilitats econòmiques dels seus beneficiaris. “Amb la proposta es tractava d’implicar a l’Ajuntament a què anara més enllà del que preceptuen les ordenances sobre VPO i sobre Patrimoni Municipal del Sòl, i a què atenguera a la tercera edat amb fòrmules imaginatives i noves que ja estan funcionant molt bé en altres indrets, ja que les places de residència són escasses i cares”, afirma Blay.

Però avui el govern del PP ha preferit cedir la responsabilitat de la construcció de VPO a la empresa privada al treure a concurs dos paquets de propietats municipals en el Casc Antic (de 9 i de 6 habitatges o solars, respectivament), integrats en el Patrimoni Municipal del Sòl, renunciat per tant a impulsar el tipus d’habitatge que va aprovar fa més de dos anys. “En el BLOC recolzem que es construesquen habitatges de VPO, per descomptat. Però al fer-les l’empresa privada, que té altres llocs on fer-ne i altres mecanismes per a accedir als solars, lògicament el plantejament serà sempre el legítim guany econòmic, mentre que si l’impuls o promoció és públic (Ajuntament, Conselleria, Ministeri), les formes dels habitatges, els preus i les fòrmules jurídiques i econòmiques d’accés, es faran forçosament amb criteris més socials”.


Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *