ImageEL BLOC RATIFICA QUE EL PARKING DE L’HOSPITAL HA DE SER GRATUÏT

Paco Blay: “Ens solidaritzem amb la plataforma ciutadana per un aparcament gratuït en l’Hospital. No és ètic que d’una necessitat contínua i permanent dels ciutadans, la d’acudir a l’hospital per a consultes mèdiques o visitar familiars o amics, es convertesca en un negoci per a una empresa privada”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat el recolzament del seu grup a les reivindicacions de la plataforma de ciutadans de la comarca constituïda per a reivindicar un aparcament gratuït en l’Hospital perquè permetrà formar un front comú .

El portaveu del BLOC considera que l’aparcament que està construint-se en l’Hospital, que serà de pagament i promogut per una empresa privada, perjudicarà a tos els usuaris de l’hospital, però sobretot als mateixos treballadors de la institució que es veuran obligats a aparcar pel barri –no sempre fàcil de trobar espais buits– o a pagar una quantitat de dinés cada mes, malgrat que els han promés preus especials (que no baixarà dels 800 euros anuals). Amb aquesta situació veuran –de fet– disminuïts els seus emoluments a final de mes al veure’s obligats a desembolsar una part del seus ingressos per haver de deixar el cotxe en l’aparcament.

Per altre costat, Blay insisteix en què no és ètic que de la necessitat contínua i permanent dels ciutadans de fer ús d’un servei fonamental, la d’acudir a l’hospital per a consultes mèdiques o visitar familiars o amics, es convertesca en un negoci privat. La sanitat així deixa de ser servei gratuït al ciutadà, i al qual té dret reconegut per la constitució, i es troba mediatitzada pels interessos mercantils que aprofita una situació de necessitat per a rendibilitzar des del punt de vista econòmic una situació inevitable i que forma part de la vida quotidiana: la necessitat d’utilitzar vehicles particulars, ja que molts treballadors i usuaris viuen fora d’Alcoi. “Hem de tenir present que l’Hospital és comarcal, i no sempre es troba combinació adient en el transport públic, ni en el d’Alcoi ni en el dels pobles del voltant; la qual cosa obliga a utilitzar cotxe propi”.

La privatització de l’aparcament forma part de la contínua i permanent política del govern del PP d’anar privatitzant tots els serveis i propiciant negocis particulars en detriment evident dels interessos dels ciutadans: aigua, autobús, brossa, sanitat, manteniment de parcs, piscina de l’escorxador, manteniment de l’enllumenat, etc.

El regidor del BLOC recorda que en el Ple de setembre de 2006 tots els grups de l’oposició ja van votar a favor d’un aparcament gratuït a l’Hospital. I ara que s’ha constituït la plataforma ciutadana comarcal, manifesta la seua disposició a formar un front comú i, al mateix temps, ofereix la seua solidaritat i recolzament.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi