ImageEL BLOC LAMENTA LA RAPIDESA EN LA TRAMITACIÓ DEL TEMA DE L’ESTAMBRERA, QUE JA S’HA PUBLICAT EN EL BOP

 Paco Blay: “La publicació tan ràpida en el BOP de l’aprovació definitiva del projecte de l’Estambrera, mostra un especial interès del govern municipal del PP, front a altres temes que estan més parats”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que el Butlletí Oficial de la Provincia (BOP) del passat dia 2 de març va publicar l’aprovació definitiva de la requalificació a residencial del solar de l’Estambrera, en un temps tan ràpid que a penes si han passat deu dies des de la data del Ple on el govern del PP ho va aprovar.

El portaveu del BLOC denuncia que aquesta celeritat s’ha donat en la tramitació de tot l’expedient, ja que ni en l’admissió a tràmit, per al Ple de novembre, ni en la definitiva -on es resolien centenars d’al·legacions- es va donar temps als grups polítics a estudiar tot l’expedient. En els dos casos s’entregaren els papers -complexos i d’enormes conseqüències- per als dos Plenaris en divendres a darrera hora del matí per al Ple del dilluns següent. “Ara estan seguint la mateixa tònica d’accelerar tot el possible la tramitació, ja que en a penes deu dies, ja s’ha publicat en el DOGV, quan altres expedients o temes d’interès general per a la ciutat porten un procés més lent”, afirma Blay.

Per altre costat, el regidor del BLOC informa que, segons la publicació del BOP, ara s’obre un període d’un mes per a possibles recursos de reposició davant el Plenari, i de dos mesos per a un recurs contenciós administratiu davant la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la comunitat autònoma.

Blay recorda així mateix, que també les al·legacions -molt ben fonamentades-, s’han resolt en un temps relativament breu (a penes un mes), molt ràpid inclús si les comparem a altres que en altres temes encara no s’han contestat. I també observa que algunes de les al·legacions -les més importants- no han estat ben resoltes, i posa dos exemples. Afirmar que un edifici de 9 altures, en eixa zona “no tiene porqué desfigurar gravemente el paisaje urbano”, quan l’article 8 de la LUV afirma molt clarament que les construccions han d’adaptar-se a l’ambient en què se situen, que no es pot trencar l’harmonia del paisatge rural o urbà tradicional, i que les construccions han d’harmonitzar amb qualsevol element de caràcter històric o artístic de l’entorn, “és molt agosarat; els dibuixos virtuals que els veïns han elaborat desmenteixen la resposta a les al·legacions”.

L’altre exemple que recorda el portaveu del BLOC és sobre els beneficis que la ciutat podria obtenir si es complira literalment el conveni, que diu que les parts no ocupades per l’edificació es destinaran a “viales, zonas verdes y espacios libres, en especial que sirvan de conexión con las obras de encauzameinto del río Barxell”. La resposta que s’ha donat és que amb els 1.000 metres de zona verda (pràcticament baix del pont, i per tant inservible des del punt de vista residencial) i la millora de la salut pública ja estan compensats els beneficis de la ciutat; els demés espais estan ocupats per instal·lacions auxiliars a l’edificació i no en queda cap altre espai lliure. “Així es veu a qui protegeix el govern municipal: si als interessos particulars de l’empresa promotora o els interessos generals dels ciutadans”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.