ImageEL BLOC CONSIDERA ELECTORALISTA LA GENERALITZACIÓ DELS ASFALTATS DELS CARRERS

Paco Blay: “Demanarem el pla general i els projectes concrets, perquè en algun carrer encara s’està pendent de sentència i potser aquesta puga ser contrària a les obres que ara estan portant-se a terme”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera electoralista l’actual campanya de generalització dels asfaltats de carrers i reparació de voreres, ja que molts d’ells han estat pràcticament abandonats durant anys i necessitats d’intervencions urgents, però no s’ha fet res en eixa línia. I ara, davant les pròximes eleccions, s’està portant a terme una massiva actuació en tots els barris, en alguns inclús per a dissimular el no haver portat a terme la reforma inicial, com en el cas del Camí, on estava anunciada una reforma integral entre el tram de la Glorieta i la part alta (la que faltava després de la reforma del barri que es va dur a terme fa uns quants anys). I solament s’està fent reparacions puntuals de voreres i l’asfaltat del carrer.

Blay informa que demanarà en la propera Comissió Informativa el pla general que s’ha enllestit per a aquestes actuacions, així com els projectes concrets així com els pressuposts detallats. “La raó és ben senzilla: potser estiguen fent-se intervencions que després s’hagen de rectificar. En uns casos, perquè segurament es faran més endavant reformes de més envergadura, com l’esmentada del Camí -o altres-, i per tant s’haurà d’arrancar tot el que està fent-se ara per a fer-ho tot de nou (carrer, voreres, rastells…); a no ser que això signifique que s’ha renunciat definitivament a les obres que el govern municipal va anunciar amb bombo i platerets. I en altres carrers, perquè s’està pendent d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia per algun problema d’obres/urbanisme entre els veïns i l’Ajuntament, que possiblement obligue a l’Ajuntament a rectificar el que ara s’està fent. En tots dos casos, s’estaran balafiant recursos municipals que poden fer falta per a altres coses”.

Per altre costat, sembla que alguns carrers, on s’ha arrancat el sòl -se suposa que per a refer-lo tot nou- està massa dies alçat, es circula malament i els veïns es queixen que està massa dies en eixa situació. “Obeeix aquesta forma d’actuar a què així ‘recorden’ als veïns que el govern està fent coses, que actuen i que reparen?” es pregunta Blay. En canvi, en altres carrers, s’han limitat a posar una capa d’asfalt per damunt i prou; i s’ha fet molt ràpid i per la nit, amb les mínimes molèsties.

Per aquestes raons, des del BLOC pensen que no hi ha pròpiament un Pla General d’Obres i Reparacions, que va complint-se any rere any, en funció de la urgència i la disponibilitat pressupostària, sinó que “s’està actuant més mogut per les presses i les urgències electorals, sense caure en el compte que potser algunes s’hauran de refer, que per raons de posar la ciutat a punt i que la gent visca més a gust; si fora per aquest motiu, ja fa temps que alguns carrers i voreres, necessitats d’intervencions, haurien tingut la seua oportunitat”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.