ImageEL BLOC SE SUMA A LA CAMPANYA DELS MOTORISTES CONTRA ELS ‘QUITAMIEDOS’ TRADICIONALS

Paco Blay: “Demanarem en el proper Ple que les baranes de seguretat o ‘quitamiedos’ de l’autovia en construcció no utilitze el sistema convencional, sinó un altre menys perillós, com demanen motoristes i ciclistes”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que Ajuntament d’Alcoi hauria de sol·licitar a la demarcació de carreteres que en el projecte de l’autovia que està construint-se en la circumval·lació d’Alcoi s’haurien de descartar les baranes de seguretat o “quitamiedos” convencionals i col·locar-ne uns altres menys perillosos.

 

El portaveu del BLOC recorda que hi ha en marxa des de fa temps una campanya encetada pels motoristes i ciclistes en el sentit que els guardarrails o “quitamiedos” actuals són molt perillosos per a motoristes i ciclistes i, també en general, per a tot el trànsit rodat per la gran quantitat de morts i mutilacions que es produeixen com a conseqüència de col·lisions amb eixe tipus de barrera.

 

Blay recorda que hi ha estudis que demostren que no cal anar a gran velocitat per sofrir efectes funestos per una col·lisió amb les baranes. Una velocitat de 30 km/h. pot ser suficient per a arrancar de colp qualsevol membre (una mà, un braç…) o inclús propiciar fractura de la columna vertebral. Estadísticament està demostrat, a més a més, que aquestes barreres de “seguretat” provoquen el 15% de les morts en accident de moto, que de no existir s’hauria convertit, en la majoria dels casos, en un “rebolcó” i poc més.

 

Tenint en compte que ja fa temps que existeixen sistemes alternatius menys perillosos i que ja han estat utilitzats en alguns trams de la xarxa nacional amb millors resultats que els convencionals, pensem que l’Ajuntament s’hauria de sumar a aquesta campanya i sol·licitar per tant que es posen en el tram de l’autovia que està construint-se en la circumval·lació d’Alcoi baranes de seguretat alternatives o diferents a les habituals, que puguen reduir els efectes negatius -dramàtics en molts casos- que provoquen els accidents de trànsit que acaben xocant amb aquests guardarrails”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.