ImageEL BLOC DENUNCIA LES CONTRADICCIONS DEL PP EN MATÈRIA DE SERVEIS ESCOLARS ALS CIUTADANS

Paco Blay: “Una cosa és el que promet el seu cap, Mariano Rajoy, i una altra és la que fa el PP on governa; per exemple, en matèria d’escoletes i de places d’infantils”

El portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi i candidat al senat, Paco Blay, ha denuncia el que considera greus contradiccions en què està incorrent el PP durant la campanya electoral, sobretot pel que fa a les promeses que anuncia i la realitat d’eixes promeses on governa, especialment pel que fa als serveis educatius.

El regidor i candidat del BLOC observa que Mariano Rajoy ha promés milers de places d’infantil quan la Generalitat valenciana no en té previst cap, ja que en la darrera campanya així ho van anunciar, i el més greu de tot és que no cobreix les baixes dels mestres que es produeixen i que en depenen d’ella, com ha estat el cas recent de l’Escoleta infantil d’Alcoi “El Partidor”, on estan les mares vàries setmanes sense professor, i encara tardaran en cobrir-la.

Blay observa, per altre costat, que en Alcoi el govern municipal del PP ha rebutjat en diverses ocasions ampliar el nombre d’escoletes en diferents barris de la ciutat, tenint l’oportunitat de fer-ho. I senyala dos casos. El primer és el de l’aparcament subterrani de l’antiga escola Uixola, on el PP va rebutjar la proposta de l’oposició -del BLOC concretament- d’incloure en el projecte la construcció d’una escoleta que fa molta falta per la zona de l’Eixample-Santa Rosa, tot obligant a l’empresa concessionària a la seua construcció. “Però en cap moment el govern municipal va contemplar aquesta possibilitat i la va rebutjar sistemàticament; i ara en el barri no hi ha suficients places públiques d’infantil per a tots els xiquets que en vulguen, contradient el que el seu cap, Rajoy, afirma”.

El segon cas és el de l’entrada nord de la ciutat, on s’ha produït una forta remodelació urbanística de la zona i estan construint moltes cases que seran ocupades segurament -i pressumiblement- per gent jove, i no hi ha previst cap espai dotacional per a una escola ni una escoleta.

Segons Blay, “si aquesta és la negativa actuació del PP en matèria d’infraestructures educatives en nivells tan importants com és el d’infantil, poc creïbles són les promeses de Mariano Rajoy de crear milers de places, quan els seus militants en diferents governs –locals i autonòmics– podent ampliar el nombre de places escolars d’infantil, senzillament no ho fan”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi i candidat al Senat.