ImageAPROVADA LA MOCIÓ DEL BLOC PER A LA RETRANSMISSIÓ ÍNTEGRA PER TELEVISIÓ DELS PLENS MUNICIPALS

Paco Blay: "A l’espera dels detalls dels acords amb les empreses respectives, en principi els ciutadans podran veure en sa casa tot el que els seus representants proposen, critiquen o debatesquen”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua satisfacció per l’acord al qual s’ha arribat en el darrer Ple pel qual s’iniciaran els contactes per a què les dues cadenes de televisió que estan emetent en la ciutat d’Alcoi puguen emetre els Plens mensuals en la seua integritat. Concretament la proposta d’acord que el BLOC portava al Ple, aprovada amb els vots a favor del PP, BLOC i EU, i l’abstenció del PSOE, deia literalment:

Les raons que ha mogut al grup municipal del BLOC a presentar la moció són moltes, però han destacat, entre altres: el fet que per ser pel matí poques persones poden acudir; que moltes persones -majors sobretot, però exclusivament- que segueixen poc els mitjans de comunicació, podran seguir la política municipal millor; la informació arribarà a totes les cases de forma transparent; etc.

Que l’Ajuntament d’Alcoi es pose en contacte amb les dues cadenes de televisió que estan emetent en l’actualitat a la ciutat (Canal 37 i Tele 7), per a estudiar la forma d’emetre la totalitat del Plens que celebre la Corporació, bé per la via del Conveni o bé per altres sistemes que la legislació actual permet”.

 

Blay ha explicat també que, encara que el Plens són -per llei- sempre oberts i d’assistència lliure, és cert que el ciutadà apareix pel Saló de Plens de manera puntual, quan algun tema li preocupa o quan afecta a temes conflictius o s’han presentat iniciatives de procedència veïnal. “Per això hem pensat que si s’emeteren per Televisió, en directe o en diferit, la totalitat dels Plens, molts ciutadans tindrien la possibilitat d’accedir de forma transparent i directa al que els seus representants fan, opinen, critiquen o proposen. Veurien de primera mà el que el govern i els diferents grups fan i podrien valorar amb molt més coneixement de causa la tasca de les persones i grups que han votat. De fet, en molts pobles on ja es fa, l’experiència és positiva, ja que en alguns inclús es retransmet en directe i dues o tres vegades més en diferit, en horaris diferents per a què els puga veure més gent. És com portar a cada casa la totalitat dels Plenaris, amb la tecnologia actual”.

Acaba la seua nota el regidor del BLOC afirmant que “ara solament falta que el govern municipal complesca l’acord de forma ràpida, i que el conveni -o altra forma legal- que se signe entre l’Ajuntament i les dues empreses es faça de forma participada i transparent .”

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.