ImageLES CORTS VALENCIANES APROVEN PER UNANIMITAT, A PROPOSTA DEL BLOC, INSTAR AL CONSELL A MODERNITZAR LA LÍNIA ALCOI-XÀTIVA

Enric Morera: “Estem moderadament satisfets perquè s’ha acceptat que es modernitze la línia i se signe un conveni entre les dues administracions responsables; però encara queden pendents dues reivindicacions: l’augment de freqüències i la desaparició dels transbordament en Xàtiva”

 

Les Corts Valencianes han aprovat per unanimitat, en la Comissió d’Obres Públiques i Transports, una proposició que va presentar el vice-síndic del BLOC-Compromís, Enric Morera, el passat mes de febrer per a millorar la línia del ferrocarril Alcoi-Xàtiva, tot arreplegant les reivindicacions de la Plataforma que venia treballant el tema i organitzant actes reivindicatius.

A la Comissió van assistir dos representants del BLOC d’Alcoi, Rafel Carbonell i David Abad, que volien recolzar la tasca del seu Secretari General i donar suport a la proposta.

Des del BLOC manifesten una satisfacció moderada, ja que si bé s’ha acceptat que se signe un protocol de col·laboració entre la Generalitat i el Ministeri de Foment, les dues administracions responsables, per a la renovació integral de la línia, necessitat llargament expressada pels usuaris de les nostres comarques, en canvi han quedat aparcades de moment dues de les reivindicacions que la Plataforma “Salvem el Tren Alcoi-Xàtiva” ha inclós en les seus mobilitzacions i que millorarien la utilització del tren: la supressió dels transbordaments a Xàtiva i l’augment de les freqüències horàries".

Per la seua part, el regidor i portaveu del BLOC d’Alcoi, Paco Blay, manifesta el seu desig que per fi aquestes iniciatives es porten a terme d’un vegada i no siga un tràmit més que caba fent oblidar el problema. “Les nostres comarques d’interior tenen dret a un ferrocarril digne, útil i modern, del segle XXI; i tant el Ministeri de Foment com la Generalitat Valenciana en són responsables del tema. Esperem que no siga una frustració més de les moltes que portem des de l’any 1984”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Per més informació: 600 94 31 32

 

NOTA: Vos adjuntem els PDF de la Proposta Inicial, la Resolució aprovada i una foto a la porta de les Corts Valencianes: d’esquerra a dreta: Joan Cambra (regidor d’Ontinyent), Enric Morera (diputat a les Corts Valencianes), Rafel Carbonell (regidor a Alcoi), Josep M. Panyella (diputat a les Corts Valencianes), David Abad (secretari Grup Municipal Alcoi).