ImageCONCENTRACIÓ 'SALVEM EL TREN'
Ahir va tenir lloc a l'estació de Renfe d'Alcoi la concentració en favor de les millores de la línia Alcoi- Xàtiva convocada per la plataforma 'Salvem el tren'. Ahí, va estar el Bloc Jove d'Alcoi.

La veritat és que l'acte va ser un poc estrany… i a continuació expliquem els motius. Resulta que aquest mateix dissabte es cel•lebrava a Alacant el Congrés Ferroviari. Bé doncs, uns quants assistents al Congrés, sabent de la convocatòria per salvar el tren d'Alcoi, van fer una parada al nostre poble abans de seguir el seu camí fins Alacant. El propòsit, com a defensors del tren com a mitjà de transport, era recolzar a la plataforma alcoiana. Fins ací tot normal. Però, i ací ve la millor part, quina va ser la nostra sorpresa i la de tots els assistents quan ens veiem a uns quants representants del PP local (encapçalats per Fernando Pastor i Javier Castanyer) 'assaltant' literalment només baixar del tren a totes les personetes (que res se'n sabien de la història) que venien de terres llunyanes. La veritat és que ens vàrem quedar tots un poc prou sorpresos, ningú sabia ben bé el que estava passant, de fet ja ens va sorprendre el fet que estigueren ells allí quan no han fet res en molts anys de govern i estan deixant morir la línia i el servei ferroviari a Alcoi. Minuts més tard ho vam esbrinar. Ja que ens vam vore vindre a tota eixa gent en bolsetes de 'Alcoy Turístico' plenes de cortesies locals (olives de La Espanyola…). Clar! Els havien donat la benvinguda, que gentils…

Bé, aquesta va ser l'anècdota de la jornada. Perquè després d'això l'acte va seguir la seua programació. Es va llegir un 'manifest' on es reclamava amb urgència una modificació de la línia actual (manifest que pareix que no interessava als PPSOE a jutjar per les seues mirades al sostre i a l'infinit…), i es va demanar la construcció de la prevista ja fa molts anys línia Alcoi- Alacant.

Per acabar, tots els representants polítics (això sí, només els que vertaderament recolzen la iniciativa, i no els que només estaven allí per la 'imatge') juntament amb els organitzadors de la concentració i la resta d'assistents es van fer una foto amb la pancarta que va presidir tot l'acte. De fet podem vore al mateix Paco Blay acompanyat per Rafel Carbonell, ademés de membres i respresentants comarcals del Bloc i del Bloc Jove.

La veritat és que era un acte totalment necessari, i al menys els representants locals van comprovar que el poble d'Alcoi demana un servei que només ells poden donar i millorar. Tal volta va faltar més gent reclamant drets, ja que entenem que esta línia és utilitzada per molts joves estudiants que hagueren fet un paper molt gran ahir a l'estació.

Però açò no ha fet més que començar i ens concentrarem totes les voltes que siga necessari si les coses no milloren. Alcoi d'aquesta manera no pot evolucionar. Les comunicacions són fonamentals i més en una zona com aquesta. A més cal assenyalar que el medi ambient ens ho agrairà…

Bloc Jove d'Alcoi