ImageEL BLOC PRESENTA, A TRAVÉS DEL VICESÍNDIC DE COMPROMÍS, ENRIC MORERA, 13 ESMENES AL PRESUPOST DE LA GENERALITAT PER A INVERSIONS A ALCOI

Enric Morera: “Alcoi té molts problemes pendents,  i des de fa uns anys la Generalitat inverteix molt poc a la ciutat, i cal exigir que atenga les necessitats i problemes més urgents dels alcoians, tant els pendents com els que plantegen els nous temps

El vicesíndic de Compromís en les Corts Valencianes i secretari General del BLOC, Enric Morera, va presentar a Alcoi, juntament amb el regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament, Paco Blay, les esmenes relacionades amb Alcoi que la seua formació ha presentat al Pressupost de la Generalitat per la propera anualitat del 2009.

 Segons Morera, “son inversions necessàries degut a l’escassa inversió que els darrers anys ha fet la Generalitat a Alcoi; unes es refereixen a problemes pendents des de fa anys i no resolts encara, i altres estan relacionades amb els reptes de futur que la ciutat té plantejats i que el grup municipal considera urgent abordar. I com no sembla que el govern local actual del PP estiga disposat a demanar-hi res, ho fem nosaltres”.

Les esmenes, unes de modificació sobre les previsions de la Generalitat i altres –la majoria– d’addició a les inversions i subvencions previstes, pretenen obtenir de la Generalitat finançament per a molts projectes que estan parats en la ciutat i són necessaris per al seu desenvolupament i la qualitat de vida dels seus habitants, com són inversions en infraestructures (bulevard, ponts, ferrocarrils i nous jutjats), en centres escolars (dues Escoletes, IES “A. Sempere”, Escola Oficial d’Idiomes) i de caràcter social (Residència de malalts mentals i Centre de Majors en la Zona Alta), entre altres.

 Segons Blay, “algun dels projectes que ara demanem a la Generalitat ja van ser anunciats en plena campanya electoral tant pel PP local com la pròpia Generalitat, com la Residència de malalts mentals, els ponts del Viaducte i Batoi, el ferrocarril Alcoi-Xàtiva, l’Escola Oficial d’Idiomes, etc. Ara és l’hora de complir amb els compromisos adquirits, i des del BLOC els exigim. Altres són necessaris per al desenvolupament de futur de la ciutat. No oblidem que la majoria formen part del capítol d’inversió en obra pública, activitat i sector que tant aconsellen els tècnics econòmics com a via per a ajudar a eixir de la crisi”.

La relació d’esmenes que Morera ha presentat en les Corts és el següent:

A)    DE MODIFICACIÓ:

1)         El compliment estricte del Conveni per al finançament del Teatre Calderón d’Alcoi: afegir 300.000 euros més de subvenció a la partida corresponent, en compliment del Conveni signat amb el municipi d’Alcoi.

2)          Rehabilitació integral del Pont de Sant Jordi: ampliar la inversió en 75.000 més per al 2009 (total, 150.000), i de 450.000 més per al 2010. Total: 600.000 euros (300.000 els consignats i 300.000 que en demanem de més).

3)         El bulevard, o explanada del l’antic ferrocarril, en totes les fases que falten: ampliar els 644.000 previstos a 3 milions d’euros anual en un  pla quadriennal (= 12 milions).

B) D’ADICIÓ (tot inversions)

4)         La part corresponent a la Generalitat del ferrocarril Alcoi-Xàtiva: almenys, 16 milions, com l’estat, en quatre anualitats.

5)         Residència de malalts mentals en el Barranquet de Soler: 5 milions d’euros en dos anys: 2’5 milions d’euros cada any.

6)         La construcció d’un pont que connecte la zona del Viaducte amb la Zona Nord: 24 milions d’euros aproximadament en dues anualitats de 12 milions. Quedaria inclosa la redacció d’un nou projecte més sostenible.

7)         Nou edifici dels jutjats o Ciutat de la Justícia de l’Alcoià-Comtat: renunciar al projecte actual, i consignar 500.000 euros per a l’estudi de futur i redacció del projecte dels nous jutjats a la plaça d’Al-Azraq. 

8)         Dues Escoletes (0-3 anys), una en l’Eixample i altra en la Zona Nord: en dues anualitats, 1,8 milió d’euros (aproximadament) cada any: una Escoleta en cada any. Total, 3,6 milions d’euros.

9)         Reforma integral de l’IES “A. Sempere”: 1 milió d’euros per a redacció del projecte i començ de la primera fase de les obres. I per al 2010, segons el projecte, consignar la quantitat restant.

10)     Centre de Majors del barri de la Zona Alta:  1’5 milions d’euros aproximadament per a remodelació de local i mobiliari.

11)    Nova Escola Oficial d’Idiomes: 300.000 per la redacció del projecte del nou edifici de l’EOI.

12)    Pont de connexió entre Batoi  i Santa Rosa: 1,8 milions d’euros aprox.. 

13)    Estudi del ferrocarril Alcoi-Alacant: 250.000 euros per estudiar-ho en totes les seues vessants i dimensions (econòmica, social, tècnica, turística…).

Enric Morera. Diputat. Vicesíndic de Compromís         Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi