ImageEL BLOC CONSIDERA POSITIU L’ACORD DE LES CORTS, A PROPOSTA DEL BLOC, PER A DEMANAR EL TREN ALCOI-ALACANT

Paco Blay: "És un primer pas important, ja que és la primera vegada que aquest tema deixa el carrer i la premsa, i entra com a proposta formal en les institucions”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua satisfacció pel fet que les Corts valencianes aprovaren una proposta del BLOC dirigida a demanar que el Ministeri de Foment incloga en els propers anys la construcció del ferrocarril Alcoi-Alacant, dins de les previsions que l’administració estatal ha de fer sobre aquests sistema de transport, en l’anomenat Pla Estratègic d’Infraestructures i Transports.

Segon el regidor, la proposta era la primera vegada que entrava com a proposta formal a les institucions autonòmiques valencianes i deixava de ser un comentari en cercles politics i empresarials, o fins i tot titulars de premsa. “Per a nosaltres és un primer pas important, i confiem que siga l’inici d’un procés -que ja no hauria de parar- per tal que les comarques de la Vall d’Albaida, l’Alcoià-Comtat i la Foia de Castalla tinguen connexió ferroviària cap el sud”.

Blay recorda que aquesta és una vella reivindicació de la societat alcoiana des de finals del segle XIX, i al llarg del segle XX ha vista frustrada l’expectativa quan les obres d’aquesta línia es van veure interrompudes després de la Dictadura de Primo de Rivera, període en el qual es van iniciar les obres, deixant ja enllestits túnels i ponts. “Per això vam presentar en novembre de 2004 al Ple de l’Ajuntament d’Alcoi una proposta en aquest sentit, la qual va ser aprovada per unanimitat. Per això ens haguera agradat que la mateixa proposta que ara s’ha presentat a les Corts, obtinguera el mateix assentiment, ja que el PSOE s’ha abstingut”.

 En qualsevol cas, segons el representant del BLOC, “era important que el camí de la connexió ferroviària cap al sud s’havia de començar, i ja ho ha fet amb la proposta del BLOC aprovada en les Corts Valencianes. Si el Ministeri de Foment, en els estudis previs que haurà de portar a terme, considera que ha d’estudiar les dues alternatives tècniques que es barallen en mitjans empresarials, les connexions a Alacant o a Villena, i que és millor una que l’altra, des del BLOC la recolzarem també. Però cal que comence ja l’expedient i la connexió ferroviària cap al sud siga una realitat el més aviat possible”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.