ImageEL BLOC RECORDA QUE ENCARA ESTÀ PER CONSTITUIR-SE EL CONSORCI PER LA TELEVISIÓ COMARCAL PÚBLICA DE TDT

Paco Blay: "Tot depèn d’Alcoi, la ciutat més poblada, que mai ha manifestat cap intenció d’impulsar el Conveni o Consorci que permetria una autèntica televisió pública i comarcal, amb la tecnologia de futur: la Televisió Digital Terrestre (TDT)”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha recordat que encara està per constituir-se el Consorci entre els municipis de les nostres comarques que segons la legislació vigent és necessari per a la creació i gestió del canal públic de TDT que l’administració va concedir en el seu moment (el 2004). “Ara que sembla que els alcaldes volen impulsar temes comarcals d’interès comú, de la qual cosa ens alegrem de debò, és un bon moment per a rellançar una nova iniciativa: una televisió pública, comarcal i gratuïta. No hi ha cap motiu en aquests moments per a què Alcoi, la ciutat més poblada i de la qual en depèn fonamentalment el tema, ho tinga paralitzat”.

Segons la normativa vigent, la instal·lació de la TDT concedida als municipis de la nostra comarca exigeix, com a pas previ abans de la seua gestió, constituir un Consorci dels municipis corresponents: en aquest cas, i nomenats específicament pel decret, Alcoi, Cocentaina, Muro, Ibi, Onil, Castalla. “És evident que en aquest Consorci, la part fonamental i sense la qual no es pot portar a terme cap iniciativa és Alcoi, pel nombre d’habitants. Però el govern municipal del PP d’Alcoi ho té tot parat fins ara, tot i que està aprovat per tots els municipis accedir a eixa concessió, i en el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi també està aprovat per unanimitat en juliol de 2004. Ara per tant és el moment idoni per l’esperit de cooperació que entre els alcaldes de la comarca es manifesta. Per tant no n’hi cap obstacle per a que portar endavant les tasques necessàries. Sabem de municipis que estan ben disposats a tirar endavant, però està tot subordinat a què el municipi d’Alcoi assumesca el paper que li correspon. En altre comarques ja s’han constituït consorcis, però en la nostra no s’ha fet res des del 2004”.

Blay recorda que la TDT és la televisió del futur i que en a nivell comarcal permet quatre “emisores” o canals (tres privades i una pública), deixant un quint canal per a la comunicació i informació interactiva. “Per tant, la TDT –a més de crear llocs de treball per als nostres joves professionals de la comunicació- pot ser una autèntic servei públic al possibilitar sistemes de comunicació telemàtics, cada vegada més imprescindibles per a la modernització de la societat. A més a més la necessitat de la gestió mitjançant el Consorci, garanteix la pluralitat de la informació i de la programació, i per tant el seu plantejament democràtic i respectuós amb totes les opcions”.

Acaba la nota Blay destacant les enormes potencialitats culturals i educatives que la TDT presenta per a la qualitat de vida dels ciutadans, sempre que des del Consorci es faça bé i els membres de la Junta treballen en el camí correcte. “Però de moment sembla que el PP d’Alcoi no té cap interès, segurament perquè al deixar-ho córrer, el canal podria ser adjudicat a una empresa privada, amb la qual cosa s’haurà perdut l’oportunitat d’enllestir un mitjà de comunicació de futur, de caràcter públic, concebut com un autèntic servei al ciutadans i de moltes possibilitats culturals, fins i tot didàctiques, tant per al conjunt de la societat com per als nostres centres docents”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.