ImageEL BLOC PROPOSA UNA PLANIFICACIÓ COMARCAL DELS CICLES FORMATIUS QUE FACILITE L’ACCÉS DELS JOVES AL MERCAT LABORAL

 Rafel Carbonell: "Ara que es reuneixen els alcaldes i els equips  municipals, seria convenient una estratègia conjunta per a incorporar i distribuir a la comarca aquells cicles formatius que puguen generar més faena”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, considera que seria molt positiu per a la comarca en general i per als estudiants en particular sol·licitar a la Conselleria d’Educació que s’instauren a les nostres comarques aquells cicles formatius que no existeixen i que poden tenir perspectives de futur segons el mercat laboral i l’estructura productiva del nostres municipis. “Ara que els alcaldes estan reunint-se periòdicament per a resoldre problemes comuns, aquest seria molt important per al futur dels nostres joves”.

El representant del BLOC informa així mateix que hi ha tres famílies de títols professionals que s’imparteixen en el nostre sistema educatiu que no tenen cap cicle formatiu –ni mitjà ni superior- en les nostres comarques, com ara les d’Activitats Agràries (que inclou dos cicles superiors i tres mitjans), Activitats Físiques i Esportives (amb un de cada), i la d’Indústries Alimentàries (amb tres mitjans i un de superior); a més, fins i tot es dóna la circumstància que hi ha dues titulacions que no s’imparteixen en cap institut de la província d’Alacant, com són la de Tècnic Mitjà de producció d’olis d’oliva i vins, i la de Tècnic Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries.

Carbonell insisteix en el fet que “aquestes tres famílies poden perfectament incardinar-se en el sistema productiu de les nostres comarques; però que caldria que els alcaldes o els tècnics municipals i educatius decidiren quina distribució harmònica i equilibrada es fa segons l’estructura productiva dels nostres municipis, de la necessitat de tècnics en els propers anys i de les perspectives laborals. Per eixe motiu fem aquesta proposta, perquè per al curs que ve ja se’n puga implantar ja algun, el que es considere més urgent”.

Acaba la seua nota el regidor del BLOC i recorda que, segons tots els experts, una de les claus del desenvolupament econòmic de les societat consisteix precisament a disposar de bona formació en els treballadors de les empreses i serveis, tant pel que fa als operaris com als tècnics superiors i mitjans. “A més a més, és un clamor entre el sector empresarial: la formació dels treballadors és fonamental per a eixir de la crisi. Per això és important que planifiquem bé la formació dels nostres joves tot basant-nos en les demandes del mercat laboral i en les necessitats en aquest moments de crisi econòmica; cosa que pot ajudar els treballadors i els empresaris a competir per superar la crisi amb millor preparació”.

Rafel Carbonell i Armero. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.