ImageSEGONS EL BLOC, EL PROJECTE D’HOTEL DE LA FONT ROJA DESTRUIRÀ LLOCS DE TREBALL

 Paco Blay: "Després de la visita a les cases rurals de l’entorn de la Font Roja, la conclusió és clara: hi ha servei suficient i variat per a l’allotjament dels visitants; per això mateix cal recolzar els emprenedors que han invertit i apostat per eixe sector”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la seua oposició al projecte d’Hotel a la Font Roja perquè, entre altres raons, ni fa falta perquè el servei que donen les cases rurals de l’entorn de la Font Roja ja és variat i suficient i perquè, sobretot, no servirà per crear llocs de treball -com afirma el govern municipal del PP-, sinó que provocarà precisament el contrari: la destrucció dels existents en els actuals establiment rurals al fer-los una competència deslleial i amb diners públics.

El representant del BLOC fa aquestes contundents afirmacions després de participar en la visita als diferents establiments rurals situat en l’entorn del Parc Natural de la Font Roja, on s’ha pogut constatar que l’oferta alcoiana per als possibles visitants i turistes és suficient i variada per a satisfer la demanda de famílies, visitants i turistes: des de habitacions de luxe a altres de preus més econòmics, apartaments familiars, amb o sense restauració, albergs i lliteres, etc., sumant un total de més de 200 places, moltes més de les que oferirà el possible Hotel.

Blay informa així mateix que “totes les cases i hotels rurals estan situats en un entorn i unes vistes magnífiques que res tenen que envejar de la zona on es vol construir l’Hotel, de manera que es pot donar plena satisfacció al visitant que busque llocs naturals per a passar uns dies, sol o en família. A més a més la inversió que han fet les persones emprenedores en aquests establiments, algunes autènticament milionàries, es veurà perjudicada per una inversió pública que farà la competència deslleial, i podrà destruir els llocs de treball ja creats”.

Acaba la seua nota Blay afirmant que aquesta excel·lent oferta d’allojament que hi ha a Alcoi i en l’entorn del Parc Natural de la Font Roja, necessita molt més  de recolzaments en forma de facilitats fiscals i administratives  que no de competències innecessàries i desproporcionades per part de l’administració, i més encara en època de crisi com la que estem travessant. “Els titulars dels establiments van confessar que estem en una època molt dolenta en quan a ocupació, però que fins en èpoques anomenades “bones” no han tingut mai el 100 % d’ocupació, i solament en ponts, festes (Nadal, Pascua…) i estiu. Per tant, amb el projecte d’Hotel el PP està fent el contrari del que hauria de fer una bona gestió política i econòmica: en compte d’estimular i premiar a l’emprenedor, li està fent la competència amb els recursos de tots els ciutadans”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.