ImageEL BLOC SATISFET PELS CANVIS DE LES LÀMPADES DELS SEMÀFORS DE LA CIUTAT, QUE VAN DEMANAR FA MÉS D’UN ANY

Rafel Carbonell: "Ho vam sol·licitar formalment i, a més a més, vam informar de les ajudes que el Ministeri correponent i l’IDAE havia creat perquè els municipis canviaren les làmpades incandescents o halògenes per LEDs ”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, manifesta la seua satisfacció pel canvi que s’està fent a Alcoi de la tipologia de les llums dels semàfors, substituint les làmpades incandescents pel sistema més modern conegut per LED, pel que suposarà d’estalvi energètic per a la ciutat i, indirectament, per a la millor conservació del medi ambient.

El regidor del BLOC explica que ja va proposar en la Comissió Informativa de Medi Ambient d’octubre de 2007 que l’Ajuntament d’Alcoi s’acollira al pla  del “Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energía” (IDAE), que depén del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, per a canviar els llums dels semàfors que utilitzaven làmpades halògenes o incandescents per llums que utilitzaven el modern sistema LED, molt més duradors i de molt menor consum. “El Prec del BLOC es va aprovar per part del govern municipal, i ara en veiem els fruits, de la qual cosa ens alegrem i mostra que és possible en temes importants per a la ciutat una lleial cooperació per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.

Carbonell recorda que l’estalvi de llum elèctric té dues dimensions, l’econòmica i la mediambiental. “La primera implica un estalvi econòmic per al municipi, això és per a tots els alcoians, de la qual cosa ens alegrem i més en les temps actuals de crisi econòmica i d’estalvi de la despesa pública; i la segona, s’insereix en una campanya real d’estalvi energètic, tan important per a un desenvolupament sostenible, mitjançant el qual el mateix Ajuntament pot donar exemple al conjunt de la ciutat sobre aquest comportament d’estalvi energètic, que trobem tan necessari en els temps que corren de canvi climàtic”.

Finalment Carbonell, i en aquesta línia d’estalvi energètic per a la ciutat, fa esment que també que en el Ple de març del 2008 van proposar, acceptat també pel govern municipal, que tant l’IDAE com l’Agència Valenciana de l’Energia, tenien línies obertes de subvencions per a promocionar l’estalvi energètic on estava comprés el capítol d’enllumenat públic sota l’epígraf “Renovació de les instal·lacions d‘enllumenat públic exterior existents”. “Per això pensem que el canvi a LED en allò que tècnicament és puga, i no solament els semàfors, com s’ha fet en l’enllumenat de Nadal per un sistema LED, és tan important per a l’economia de la ciutat i per al medi ambient. En aquest sentit, pensem que encara falta donar un pas més: canviar progressivament, a mesura que vagen fundint-se, les boletes de l’enramà per a festes, que encara utilitza  boletes d’incandescència, per altres de baix consum almenys”.

Rafel Carbonell i Armero. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi