ImageEL BLOC DEMANARÀ QUE S’INVESTIGUEN I S’ACABEN LES PICADES D’INSECTES EN EL PARC DE CANTAGALLET

Paco Blay: “Els veïns de la Zona Alta es queixen que en el Parc de Cantagallet hi ha insectes que piquen a les persones i provoquen erupcions en la pell dels afectats. Demanarem que s’investigue i s’actue en conseqüència”

El regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua intenció de demanar al govern municipal que encete una investigació per tal d’aclarir l’abast, i la solució, de les queixes del Veïns de la Zona Alta que sofreixen la presència al Parc de Cantagallet d’ insectes –no sols mosquits– que fan picades amb resultat de ferides a les persones i xiquets que hi  passegen o juguen.

 

El representant del BLOC insisteix en que és difícil conèixer de moment l’abast global del problema, però que és molt molest per a les persones que acudeixen al Parc, i ara en l’estiu en són moltes les persones i famílies que hi van amb xiquets i poden ser afectades, amb efectes realment molests. “Hem pogut comprovar els seus efectes amb erupcions cutànies (”faves”) molt visibles que els insectes deixen en aquelles persones que ho sofreixen”.

 

Per aquests motius, el BLOC plantejarà en la propera Comissió de Medi Ambient que es prenguen mesures tant per a avaluar l’abast del problema i identificació del tipus d’insectes, com a adoptar les solucions que els tècnics consideren més escaients.

 

Concretament, el BLOC farà els següents PRECS:

“1.- Que els tècnics municipals en facen un estudi i valoració del problema.

2.- Que es procedesca després a adoptar les solucions que tècnicament es considerem més adients (p.e. campanya de fumigació, o altres) per tal garantir la seguretat i tranquil·litat dels usuaris del Parc”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.