ImageEL BLOC PROPOSA LA CREACIÓ D’HORTES SOCIALS EN ESPAIS PÚBLICS I TERRENYS MUNICIPALS  

Paco Blay: "A banda de servir de recurs pedagògic per a escolars i teràpia per a la tercera edat, en els actuals moments de crisi poden ajudar a les economies familiars més precàries”.

 

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, proposarà al govern municipal la creació d’hortes socials en aquells espais i terrenys de propietat municipal, sense perdre la titularitat pública, que poden servir per a moltes finalitats: recurs pedagògic per a centres escolars, activitats diverses per col·lectius veïnals, per a persones jubilades, etc.

Segons el regidor, el Bloc ja ho va proposar en maig de 2006, i va estar aprovat. Però fins ara no s’havia portat a terme la iniciativa, i per això ho tornen a proposar. Segons Blay, “en els moments actuals de crisi, s’afegeix amb caràcter d’urgent un motiu si cal més important: servir de complement i ajut a les economies familiars més precàries”.

El Prec afirma literalment el següent:

“En el Ple de maig del 2006 el govern municipal va aprovar un Prec del BLOC perquè es crearen en el caixer del riu –i on es poguera- el que en alguns municipis ja està funcionant com a “hortes socials”.

Fins el moment, res no s’ha fet, i ara que hi ha crisi potser fóra per a algunes famílies una ajuda -en forma de productes vegetals- per a les minses economies familiars, a més de fer la funció que en el seu moment ja indicàvem (jubilats, col·legis…).

És per tot el que s’ha exposat que el Grup Polític Municipal del BLOC formula a l’Ajuntament d’Alcoi el següent:

PREC

Que es facen les gestions necessàries per oferir als ciutadans, especialment els més necessitats, i sense accedir a la propietat, parcel·les d’espai públic per a ser convertides en “hortes socials”.”

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.