El BLOC recorda que construir l’hotel de la Font Roja costarà el doble que comprar la finca El Salt.

ImageEL BLOC RECORDA QUE CONSTRUIR L’HOTEL DE LA FONT ROJA COSTARÀ EL DOBLE QUE COMPRAR LA FINCA DEL SALT

Paco Blay: "És molt més útil per al patrimoni de la ciutat i fomentar el turisme comprar la finca del Salt que construir l’Hotel de la Font Roja, que costarà quasi segur el doble. Exigim al Sr. Sedano que explique per què renuncia al projecte del Salt, que és més viable des de tots els punt de vista”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha recordat que per a fomentar el turisme en la nostra ciutat no cal construir un Hotel en la Font Roja, el qual a més a més presenta molts problemes de caràcter jurídic, econòmic, administratiu i mediambiental. El projecte, que ha assumit la Diputació el seu cost total, costarà aproximadament el doble del que podria costar comprar la finca del Salt, que els seus hereus han tret a la venda. “Serà més útil per al patrimoni públic invertir en aquesta compra, que a més generarà patrimoni, que no un Hotel en el cor del Parc Natural, que solament genera problemes”.

El representant del BLOC recorda, així mateix, que la zona del Salt té moltes més possibilitats per a fer un complex turísticocultural que no un Hotel en la Font Roja que l’únic que necessita són instal·lacions al servei de la millora de la gestió dels mateix parc. “En aquest cas, està a més fora dels dos Parcs Naturals però al bell mig de tots dos, té moltes menys restriccions urbanístiques i mediambientals que no l’Hotel a la Font Roja, i admet una gran diversitat de funcions i d’activitats”.

Segons Blay, en la finca que es ven ja n’hi hi ha construccions que es poden reaprofitar per als diferents usos que un complex turíistico-cultural podria demanar: un antic molí paperer, en perfecte d’estat, que permetria moltes més habitacions que en el de la Font Roja, restaurant per a l’Hotel i per a banquets; així com un magnífic jardí romàntic juntament amb quatre edificis diferents i una hivernacle magnífic; en tot pot haver-hi salons de reunió i congressos”.

Per al regidor del BLOC, es podria sumar a aquest projecte, una vegada adquirit per instàncies públiques (o quasi), la casa de Gil-Albert, en procés de rehabilitació i propietat de la Conselleria. “Tot plegat, i a falta de xifres concretes, pensem que es pot fer tot açò amb els diners que costarà l’Hotel de la Font Roja. I amb el complex del Salt tindríem una establiment singular, pràcticament únic al País Valencià: rehabilitació d’un molí paparer (amb l’interès que va tenir l’activitat i la mateix arquitectura fabril, un jardí romàntic, una arquitectura i urbanisme singular (en la pendent d’una muntanya, el jaciment arqueològic dels Neandertals, i la Casa de Gil Albert, que pot albergar trobades de tot tipus: exposicions, presentacions de llibres, Congressos, convencions empresarials…”.

Blay conclou, que, “és molt millor inversió aquesta que no l’Hotel de la Font Roja; i ben gestionat, pot ser molt més important per a la reactivació de l’economia d’Alcoi que l’Hotel de la Font Roja, que solament crearà uns 10 a 14 llocs de treball. La Font Roja ja la tenim; ara es tracta d’obrir un nou front i focus d’activitats”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *