Per a la costa o per l’interior ?

ImagePER LA COSTA O PER L’INTERIOR?

L’actual traçat ferroviari que unix les dues principals ciutats valencianes, Alacant i València, és il·lògic. El trajecte del tren que ix d’Alacant i té com a destí València (o a l’inversa) arriba, fins i tot, a eixir-se’n del nostre propi territori: es desvia cap a La Manxa, fins a l’estació de La Encina (Albacete), per a després tornar a entrar i enfilar-se cap a l’altra ciutat. Una autèntica pèrdua de temps i de diners.

Image

L’actual traçat ferroviari que unix les dues principals ciutats valencianes, Alacant i València, és il·lògic. El trajecte del tren que ix d’Alacant i té com a destí València (o a l’inversa) arriba, fins i tot, a eixir-se’n del nostre propi territori: es desvia cap a La Manxa, fins a l’estació de La Encina (Albacete), per a després tornar a entrar i enfilar-se cap a l’altra ciutat. Una autèntica pèrdua de temps i de diners.

Tot plegat, és producte d’una xarxa ferroviària que es va dissenyar, fa moltes dècades, tot seguint una visió radial de les comunicacions: tots els trajectes importants havien de tindre com a origen i/o destí Madrid, i les connexions entre altres ciutats o altres territoris s’hi havien d’acoblar.

Bé, deixem estar el passat. Passem pàgina i mirem de demostrar que som capaços d’imaginar nous traçats ferroviaris intervalencians més racionals per al futur.

El passat juliol, el ministre de Foment, José Blanco (PSOE), i el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps (PP), es reuniren per, entre altres assumptes, tractar la qüestió de la construcció d’un nou trajecte de tren entre Alacant i València. La conclusió: unir les dues ciutats amb un traçat nou que vaja pel litoral, paral·lel a l’autopista AP-7.

Aquest mateix mes de setembre, el secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán (PSOE), ha acceptat la proposta del conseller valencià d’Infraestructures i Transport, Mario Flores (PP), d’incorporar al nou Pla Estatal d’Inversions Ferroviàries el projecte de nova línia fèrria per la costa, amb la consideració d’Alta Velocitat Regional (200 Km/h.), i parades a Gandia, Dénia, Benidorm i la Vila. Tot un luxe per a eixos municipis.

Si analitzem, però, eixe projecte, tal i com està previst, implica vàries coses:

1.- Que Alcoi (i les comarques interiors) quedarà, una volta més, aïllat, mal comunicat, i perdrà oportunitats de futur. Gràcies als gestors del PP i del PSOE.

2.- Que el sector turístic i residencial del litoral creixerà i anirà cap amunt, més encara; i que els sectors productius industrials de l’interior (tèxtil, joguet, agroalimentació, etc.) s’ofegaran i aniran cap avall, també més encara. Gràcies als polítics del PP i del PSOE.

3.- Que el traçat desviat actual (molt car i absurd) és substituït per un altre traçat desviat previst (també car i absurd), en compte de considerar un trajecte recte i directe que passe per Alcoi (que estalvia temps i diners). Gràcies als de sempre, PP i PSOE.

¿Algú ha sentit cap comentari o cap valoració per part d’alguna força política o institució alcoianes? Jo no. I no serà perquè no ens juguem el futur amb eixa proposta! El sentit comú indica que entre Alacant i València s’ha de construir una nova línia fèrria recta i directa que passe per Alcoi (i les comarques interiors), i que, a la nostra ciutat, hi haja una nova estació referencial (oblidem-nos de les “rodalies” Alcoi-Xàtiva).

Els del BLOC, doncs, tenim molt clar que València i Alacant han d’estar unides per un tren que passe per Alcoi. I ho justifiquem:

1.- Per a reequilibrar el territori valencià. El litoral s’ho emporta tot i l’interior sembla el germà pobre oblidat. ¿Encara més recursos i inversions per a la costa? Ni PP ni PSOE creuen en un interior productiu amb futur, el BLOC, sí.

2.- Per a fer d’Alcoi (i Ibi, Ontinyent, etc.) nuclis generadors de riquesa i de treball, amb futur i bones perspectives. Un Alcoi Capital, capital de les comarques que abracen el nord de la província d’Alacant i el sud de la de València . Ni PP ni PSOE s’ho creuen, el BLOC sí.

¿S’imaginen una nova estació ferroviària a Alcoi on es puga pujar i després baixar ràpidament i directament a Alacant, a València o al destí valencià, espanyol o europeu que siga? Si ho aconseguírem, Alcoi tindria molt més futur; començaríem a vore una flameta d’esperança, tan necessària en aquest present de crisi i de falta de lideratges i d’alternatives. 

La gent del BLOC, la d’Alcoi i la d’arreu del país, ho tenim ben clar, això. ¿El PP i el PSOE alcoians i valencians, també?

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *