ImageEL BLOC CONSIDERA QUE EN EL SEGON PLA ZAPATERO, TAMPOC S’HA CONSENSUAT RES; EL PP HA FET EL QUE HA VOLGUT

Paco Blay: “El govern del PP ha comés el mateix error que en el primer Pla, demanar idees a l’oposició per a fer després el que ha volgut, sense prioritzar no consensuar cap projecte amb els grups de l’oposició que hagueren pogut millorar més d’un projecte”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat el seu desacord amb la forma en què el govern local del PP ha gestionat l’anomenat segon Pla Zapatero, ja que van demanar idees als grups de l’oposició però mai més han fet cap moviment o reunió per tal de buscar uns punt s d’encontre, de consens o de priorització d’alguns projectes sobre altres.

El representant del BLOC considera que tot i estar d’acord amb moltes de les propostes que s’han enviat al govern de Madrid, ja que són necessitats i millores per a la ciutat, ha estat una llàstima no s’haja fet cap reunió amb els grups de l’oposició perquè hagués pogut eixir un programa més consensuat i s’hagueren pogut prioritzar i millorar alguns dels projectes.

A tall d’exemple, Blay lamenta que no s’hagen inclós quasi ningún dels projectes relacionats amb:

·        La creació de llocs de treball (utilització naus buides, antiga fundició de Rodes, centres de teletreball, planta de transformació de residus orgànics, etc.);

·        La millora de la qualitat de vida dels ciutadans (tanques de seguretat en els parcs infantils, seguretat vial i accessibilitat per a discapacitats, connexió wimax per zones que no tenen internet, construcció d’una nova Escoleta, instal·lacions esportives en els barris on no n’hi hagen…);

·        La millora del medi ambient i els seus recursos (preparar una anella verda o “volta al parcs”, contenidors de miniresidus, recuperació i reutilització d’estris domèstics, preparar la ciutat per al canvi climàtic…).

Per contra, s’ha aprovat projectes de dubtosa prioritat o necessitat en aquests moments, o que no se sap ben bé si estan ben enfocats. Solament a tall d’exemple:

·       Plafons solars en el poliesportiu (626.000 euros) i millora eficiència energètica en la “Font Roja” (343.000 euros), però no en posaran cap en les escoles i escoletes.

·       Climatització centre “Explora” (66.000 euros). Pel que es veu, quan el van construir no ho van preveure.

·       Recuperació vessant nord riu Barxell (403.000 euros), però no es parla de restauració hidrològica-forestal –que és millor-, ni del canvi climàtic, ni de l’Anella Verda.

·       “Cluster” de disseny en el mercat Sant Mateu (1.800.000). Potser siga excessiu si tenim en compte que la Universitat ja té el seu espai i l’està ampliant, i l’Escola d’Art prompte tindrà el seu Centre acabat, i caldria ubicar-lo en un Centre o Parc Tecnològic, millor que en un edifici aïllat.

Blay conclou que s’ha perdut una bona oportunitat de tenir més cooperació de tots els grups per a fer les inversions de la millor manera possible, però el govern del PP no ha volgut.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

 

PROPOSTA DEL BLOC

LLISTAT DE PROBLEMES A RESOLDRE A ALCOI EN EL “PLA ZAPATERO”

OBSERVACIÓ: Seguint els criteris que marca l’art. 9 del Real Decret-llei 13/2009 (BOE del 27-19-2009, núm. 259) pel qual es crea el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, així com els que indica i concreta l’Annex I de la Resolució de la Secretaria d’Estat de Cooperació Territorial sobre el particular (BOE del 3-11-2009, núm. 265), des del BLOC pensem que es podrien atendre, de moment, els següents problemes i portar endavant les següents intervencions o projectes:

  • Naus-bressol i/o recuperació de naus buides per a facilitar espai a activitats productives o de serveis.
  •  Redacció del projecte per a l’Illa de Rodes (o de l’Auditori) com a Centre Tecnològic i de serveis avançats, així com a subseu de l’IMPIVA.
  • Xarxa de GPS tant per als autobusos urbans com per als vehicles municipals (de serveis, policia, etc.) i sistema d’informació electrònic en punts estratègics de la ciutat.
  • Connexió wimax (seria interessant per a la zona del Baradello, Estepar, Montesol per donar connexió a Internet en aquestes zones).
  • Dotació de banda ampla en tots els polígons industrials.
  • Quioscs multimèdia d’informació al ciutadà i cartelleria digital.
  • Televisió municipal per Internet (WEB TV).
  • Centres de Teletreball i Viver d’empreses.
  • Reducció de costs en l’Administració per unificació de comunicacions.
  • Teletreball per als empleats de l’administració.
  • Sistemes de Ventilació Modular per als CPDs.
  • Plafons solars per a ACS en tots els edificis municipals.
  • Seguretat vial i accessibilitat (ho vam dir en el primer Pla E): acabar amb tots els obstacles i barreres arquitectòniques a la mobilitat dels discapacitats, fent accessibles almenys els edificis públics i els passos de vianants, així com posar semàfors sonors per a invidents en els creuaments més delicats i que encara no en tinguen, col·locar bolards en els carrers on s’aparca damunt les voreres senyalització horitzontal i vertical generosa per tota la ciutat… I més en concret, els següents: bolards al carrer Dr. Guerau, reparar les voreres del carrer Alacant, i el creuament/pas de vianants en Escultor Peresejo, Carrer la Murtera (baix del pont de Fernando Reig)…
  • Posar tanques de seguretat en tots els parcs infantils d’Alcoi que encara no en tenen.
  • Creació de carrils-bici (on es puga).
  •  Senyalització vertical i mural més completa i desenvolupada dels noms de carrer.
  • Instal·lació de contenidors per a miniresidus domèstics.
  • Creació d’una planta de transformació de residus orgànics i fabricació de compost de qualitat.
  • Infraestructura per a las recollida selectiva i reutilització de restes d’obra (enderrocs, fustes, ferros, metalls…).
  • Creació d’una infraestructura o central de recuperació d’estris domèstics i posterior possible revenda (comerç de productes de “segona mà”).
  • “Anella Verda” (itinerari d’unió del Parcs urbans, ampliació de la tradicional “volta als ponts”).
  • Preparar la ciutat per al canvi climàtic així com recuperació, neteja i restauració de barrancs i rieres, neteja dels albellons, consolidació de ponts…
  • Reparar dels claveguerams de les fàbriques que aboquen els seus lixiviats al riu.
  • Construcció d’una nova Escoleta.
  • Instal·lacions esportives en tots els barris que encara no en tinguen.

 

                                                                                                                                             Alcoi, 19 de gener del 2010

                                                                                                                                             Francesc-X. Blay. Portaveu